Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Apstiprināti noteikumi par nodokļu parāda galvojumu preču muitošanai.. К списку тем

Apstiprināti noteikumi par nodokļu parāda galvojumu preču muitošanai..
Apstiprināti noteikumi par nodokļu parāda galvojumu preču muitošanai un tranzīta piemērošanas kārtību

Otrdien, 21. decembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināti noteikumi par nodokļu parāda galvojumu preču muitošanai un muitas procedūras – tranzīta – piemērošanas kārtību.

Noteikumos par nodokļu parāda galvojumu preču muitošanai ir iekļautas normas par muitas nodokļa parāda, pievienotās vērtības nodokļa parāda un akcīzes nodokļa parāda galvojumu piemērošanu. Noteikumos ir apvienotas galvojuma piemērošanas kārtības visu muitas procedūru nodrošināšanai.

Ir noteikts, ka situācijā, ja galvojumu dod cita persona, nevis tā, no kuras tas tiek prasīts, tad galvojuma devējs to dod savā vārdā. Tādā veidā tiks novērstas neskaidrības nosakot atbildīgo personu un veicot piedziņu gadījumā, ja nodokļu parāds nav nomaksāts.
Andaz
Andaz 22.12.2010 15:44
27892 сообщения на сайте

Ответы (2)

Tāpat noteikumos ir noteikts, ka galvojums muitas nodokļa parādam, kas var rasties (izņemot, ja tiek piemērota muitas procedūra – tranzīts, jo Eiropas Savienības normatīvie akti neparedz atbrīvojumu šai procedūrai un izņemot, ja tiek piemērota muitas procedūra – laišana brīvā apgrozībā, jo tādā gadījumā muitas parāds rodas), nav jāsniedz, ja atbildīgā persona ir saņēmusi atzītā komersanta statusu vai gadījumā, ja atbildīgā persona atbilst šo noteikumos minētajām prasībām (tas nozīmē – personai nav nodokļu parādu, nav sodāmības par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā un persona nav pasludināta par maksātnespējīgu) un tai vismaz 10 gadus ir atļauja muitas brokera darbībai.

Noteikumiem spēkā stājoties, spēku zaudēs MK 2005.gada27.decembra noteikumi Nr. 1005 Noteikumi par muitas un akcīzes nodokļa parāda galvojuma piemērošanu Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādēs un MK 2006.gada16.maija noteikumi Nr. 396 Muitas procedūras – tranzīts – piemērošanas kārtība.

Savukārt noteikumos par muitas procedūras – tranzīts – piemērošanas kārtību ir noteikti atsevišķi nosacījumi tranzīta procedūras piemērošanai, kas nav noteikti ar Eiropas Savienības regulām, t.i., prasības TIR procedūras piemērošanai, procedūras piemērošana naftas produktiem, kas tiek pārvietoti pa cauruļvadiem, precēm, kas tiek pārvietotas pa dzelzceļu un precēm, kas tiek pārvietotas starp brīvajām zonām viena muitas kontroles punkta ietvaros.
Andaz
Andaz 22.12.2010 15:44
27892 сообщения на сайте
Lai ierobežotu nelegālo ienākumu (t.s. aplokšņu algu) izmaksu darbiniekiem, noteikumos ir noteikts arī kritērijs TIR procedūras izmantošanai - noteikta algas līmeņa nodrošināšanu darbiniekiem. Komersantam, kas vēlēsies saņemt tiesības izmantot TIR procedūru un saņemt TIR karnetes, būs jāseko, lai tā darbinieku atalgojums nebūtu mazāks par 70 % no darba ņēmēju vidējiem darba ienākumiem nozarē.

Avots: Finanšu ministrija
Andaz
Andaz 22.12.2010 15:45
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.