Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Apaļķoku piegāde К списку тем
Ответы (9)
es domātu, ka X vispirms pārdod ar KTPR firmai Y apaļkoku, un tad veic transportēšanas pakalpojumu firmai Y, kas pārdod tālāk apaļkokus, jau pa leilāku cenu firmai Z. Likums nosaka, ka nedrīkst pārdot par pašizmaksu vai zemāku cenu, jābūt uzcenojumam. Līgumiem jābūt starp visām savstrapēji firmām, bet vai nomas līgumam, nu nezinu.
Nav tāda naudas atmazgāšana:) Mēs vēl jauni, tāpēc nevar tik ātri samaksāt kā Y un Y mūs nedaudz atbalsta un protams sev uzmet kādu latiņu pa virsu.
Kādu tad lomu spēlē firma Y šai darījumā? Ja X ved uzreiz uz Z noliktavu, tad jau X var uzreiz pārdot firmai Z, apejot firmu Y. Man nav īsti skaidrs, ko viņi tur veido. Y tjip ir starpnieks? sameklē firmai X pircēju? Tad būtu noformējams starpniecības pakalpojumu līgums starp X un Y.
Par apaļkokiem cīnās kokmateriālu tirgū. Jo nav jau vairāk tik daudz koku Latvijā. Tu jau arī laikam ar kokiem strādāji. Bet tā kā jaunām firmām vēl nav tik daudz finanses, lai ātri samaksātu, tad izmantojam firmu Y, kas maksā ļoti ātri, bet no mums naudiņu pagaidīs.
Tiem kas ilgi maksā, nekad neviens nevedīs apaļokokus...
Tiem kas ilgi maksā, nekad neviens nevedīs apaļokokus...
Tādās situācijās parasti ir tā ka, teiksim firma Y nopērk apaļkokus no firmas X jau pie ceļa cirsmā, un tālāk jau tad firma Y pārdod firmai Z pēc Z firmas adreses. Par cik Y izmanto X firmu kā pārvadātāju savu iegādāto kokmateriālu, tad es teiktu, ka X un Y noslēdz savstarpēji līgumu par transporta pakalpojumiem. BEt var jau arī X vest pie firmas Z un tur uz vietas pirkt un tālāk pārdod firma Y. Kā jau viņi tur to dara.
Bet par nomas līgumu nemācēšu pateikt, manējie tā nav darījuši, ja tiek iesaistīts kāds trešais, tad parasti ar to slēdz starpniecības pakalpojuma līgumu.
Bet par nomas līgumu nemācēšu pateikt, manējie tā nav darījuši, ja tiek iesaistīts kāds trešais, tad parasti ar to slēdz starpniecības pakalpojuma līgumu.
Es piekrītu Cleo : "X vispirms pārdod ar KTPR firmai Y apaļkoku, un tad veic transportēšanas pakalpojumu firmai Y, kas pārdod tālāk apaļkokus, jau pa leilāku cenu firmai Z". X ar Y slēdz līgumu par transporta pakalpojumiem.Nedomāju,kā būtu vajadzīgs nomas līgums par "kāda pleķīša uz laukuma nomu", jo tā piegāde taču notiek uzreiz, nevis ar pārkraušanu. Tāds ir mans viedoklis.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть