Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Konkursi, balvas ...... К списку тем

Konkursi, balvas ......
Sakara ar uznemuma darbibas sferu biezi rodas situacijas, kad tiek pieaicinti cilveki dazadu produktu notestesanai un sava viedokla izteiksanai par ko attiecigi sanem kaut kadu atlidzibu - 2, 5 vai 10 Ls. Aizdomajos ka tad isti pareizi norakstit sadus izdevumus - paslaik tiek rakstits nolikums par KONKURSA???? organizesanu kura it ka ir izloze tad uzvaretajs/ uzvaretaji, kas ari sanem so naudinu. Nekadi nodokli, nekadas atskaites par to nesatas netiek. Man ir aizdomas, ka gluzi pareiz tas nav. Ka jus domajat?

PALDIES.
Katarinna_2004
Katarinna_2004 12.08.2004 10:17
189 сообщений на сайте

Ответы (15)

Безусловно, это неправильно. Есть закон об организации лотерей, который предусматривает, во-первых получение разрешения самоуправления на проведение каждой такой акции и во-вторых - уплату в качестве пошлины 25% от призового фонда. Кроме того, как я понимаю, надо бы сдать 5 приложение на выплату необлагаемых подоходным налогом сумм.
Komarik
Komarik 12.08.2004 10:28
10159 сообщений на сайте
Ja izloze ir līdz 50,00 Ls tad nodoklis 25% apmērā nav jāmaksā, bet jāsaņem apstiprinājums no Izložu un azartspēļu inspekcijas, ka tāda izloze notiek. Lai šādu apstiprinājumu saņemtu ir jāsastāda veidlapa PAZIŅOJUMS PAR TĀDU PREČU VAI PAKALPOJUMU LOTERIJAS ORGANIZĒŠAANU, KURAS LAIMESTU FONDS NAV LIELĀKS PAR 500 Ls. Šo veidlapu var dabūt www.iaui.gov.lv Lai saņemtu atļauju (apstiprinājumu par loterijas organizēšaanu) jānosūta šī veidlapa un loterijas noteikumi, jāsūta ne vēlāk kā 15 dienas pirms izlozes sākuma.

Pa virs 500 Ls, tad papīru būs daudz vairāk.
Rita
Rita 12.08.2004 10:39
959 сообщений на сайте
Ladno ponatno no kak mne eto oformlat takije dela? Eto v principe ne lotereja nekokaja.... daze neznaju kak nazvat...
Katarinna_2004
Katarinna_2004 12.08.2004 10:40
189 сообщений на сайте
:((( Bet nu nav tak ta nekada izloze nedz lotereja. Nekas jau netiek lozets un vinnets. Vienkarsi darbibas specifika ir tirgus un socialie petijumi piemeram mums klients pasuta petijumu par to cik biezi tiek esti cipsi jaunatnes visu un kadi tiesi, kadi ir labakie.... lai to veiktu nepietiek tikai ar intevijam tapec tiek veikti sadi pasakumi - pieaicinati cilveki kaut vai uz ielas uzaicina un musu ofisu savac grupinu kas paed sos cipsus un izsaka savu viedokli par tiem un par to vini sanem so naudinu - 2 vai 5 Ls lielakais 10 Ls.
Katarinna_2004
Katarinna_2004 12.08.2004 10:43
189 сообщений на сайте
Ja Jūs to noformējat kā IZLOZI, tad Jums jāvadās pēc Preču un pakalpojumu likuma, ja izlozes balvu fonds mazāks par 500 Ls tad saistoši ir arī MK noteikumi Nr.730 "Kārtība, kādā komerasants paziņo par preču vai paklpojumu loteriju, kuras laimestu fonds nav lielāks par 500 Ls".

Bet es neesmu pārliecināta vai Jums tik tiešām šo "darbību" vajadzētu noformēt, kā izlozi.

Varbūt pieredzējošākiem grāmatvežiem būs citas domas, kā grāmatvedībā pareizi noformēt šo situāciju.
Rita
Rita 12.08.2004 10:47
959 сообщений на сайте
Ja ta tas diemzel ir. Esmu gatava partaisit pat visus nolikumus par so gadu tikai ka pareizi tad so darijumu formet? Ko rakstit?
Katarinna_2004
Katarinna_2004 12.08.2004 10:48
189 сообщений на сайте
Pēc šī izskaidrojuma skaidrs, izloze jau tā nekādā ziņā nav, tādēļ nolikumā nekādā gadījumā nerakstiet, ka tā ir izloze.
Rita
Rita 12.08.2004 10:51
959 сообщений на сайте
Es tā nedaudz padomāju, bet man nekāda cita ideja nerodas kā tikia, ka tos varētu noformēt kā izdevums, kas saitīti ar pasūtījuma izpildi. Vienīgais domāju, ka vai tik šīs izmaksas cilvēkiem nebūs klasifīcējas, kā ar nodokļiem apliekamas (IIeN un soc.nod.) - bet īsti neesmu pārliecināta, jo neesmu saskārusies ar šādu situāciju.

Tā ir atlīdzība, ko Jūs izmaksājat cilvēkiem par sava viedokļa izteikšanu.
Rita
Rita 12.08.2004 13:38
959 сообщений на сайте
Man ienaca prata varbut APTAUJA ? Un tad par sim izmaksam nest 1.pielikumupar algas nodokli tikai noradit, ka tas nav par darbu respektivi nevis darba alga bet cits ienakums tam cilvekam, bet atkal tad jau 25% ? .... nezinu pat ko darit.
Katarinna_2004
Katarinna_2004 12.08.2004 13:43
189 сообщений на сайте
25% ПНН по-любому выходит. Если за услуги (хоть и высказывание мнения), значит еще и соц.платежи. Если просто так, по доброте душевной заплатили, то подарок и для вас не связанные с хоздеятельностью расходы.
Maija
Maija 12.08.2004 13:47
28223 сообщения на сайте
NU BET KO TAGAD DARIT? VISU GADU LIDZ SIM LAIKAM TA IR DARITS PAR CIK PIRMS MANIS JAU NEZIN CIK GADUS TE TA IR DARIJUSI ES ARI TA TURPINAJU... NEPADOMAJU:( TAGAD LABAK AR IIN UN SOC. NEMAZ NESAKT BUS TADA PUTRA... TAD LAIKAM JAPARTAISA TIE NOLIKUMI UN JAPARGRAMATO VISS UN NESAIMN.DARBIBASIZMAKSAM JA? BET ARI ISTI PAREIZI NEBUS JO TAS JAU ARI IR KONKRETA PROJEKTA KONKRETAS IZMAKSAS ....
Katarinna_2004
Katarinna_2004 12.08.2004 13:55
189 сообщений на сайте
Katrina2004 es pilnībā piekrītu Maijas teiktajam, nekādu citu izeju es neredzu kā tikai vai nu nodokļu maksāšana un ar saimn.darbību saistītie izdevumi, vai arī likt kā dāvanu, bet ar saimn.darbību nesaistītos izdevumus.

Tā diemžēl dažreiz gadās, ka ne vienmēr gudrāks ir iepriekšējais grāmatvedis, un ne vienmēr ir jādara tā, kā darīja iepriekšējais grāmatvedis.

Bet vai Jums ļoti lielas ir šis izmaksas (ko izmaksājiet)?
Rita
Rita 12.08.2004 14:25
959 сообщений на сайте
Sogad jau 1500.00 lati ir.
Katarinna_2004
Katarinna_2004 12.08.2004 14:34
189 сообщений на сайте
Tikai nesaprotu kads sakars te ar soc. ja ari ieturu tad tikai IIN vai tad ne!?
Katarinna_2004
Katarinna_2004 12.08.2004 14:39
189 сообщений на сайте
Tad nevis konkurss un balvas bet aptauja un davanas? Un par to nekas nav jazino? Ne par davanu - naudu, ne par davanu - lietam?
Katarinna_2004
Katarinna_2004 12.08.2004 14:58
189 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.