Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Transportlīdz.ekspl.nodokļa un uzņ.vieglo transportlīdz.nodokļa likums К списку тем

Transportlīdz.ekspl.nodokļa un uzņ.vieglo transportlīdz.nodokļa likums
12.pants. Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa apmērs

(1) Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli par transportlīdzekli, kurš pirmo reizi reģistrēts pēc 2005.gada1.janvāra un par kuru transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā ir informācija par motora tilpumu, maksā atbilstoši tā motora tilpumam šādā apmērā:

1) līdz 2000 cm3 - 19 lati mēnesī;

2) no 2001 cm3 līdz 2500 cm3 - 30 lati mēnesī;

3) virs 2500 cm3 - 40 lati mēnesī.

(2) Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis par transportlīdzekli, kurš nav minēts šā panta pirmajā daļā, ir 30 lati mēnesī.

http://www.likumi.lv/doc.php?id=223536
Irena22
Irena22 30.12.2010 09:46
42998 сообщений на сайте

Ответы (5)

14.pants. Atbrīvojumi no uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksāšanas

...4) ja komersantam vieglo transportlīdzekļu iznomāšanas pakalpojumi veido ne mazāk kā 90 procentus no kopējā apgrozījuma, par viņa īpašumā vai turējumā esošiem īstermiņa iznomāšanai paredzētiem transportlīdzekļiem, kurus komersants deklarējis Ceļu satiksmes drošības direkcijas uzturētajā transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā;

5) par transportlīdzekļiem, kurus komersants izmanto tikai un vienīgi savas saimnieciskās darbības vajadzībām un deklarējis Ceļu satiksmes drošības direkcijas uzturētajā transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

(2) To, ka komersanta vieglais transportlīdzeklis atbilst kādam no šā panta pirmās daļas 3., 4. vai 5.punktanosacījumiem, komersants deklarē Ceļu satiksmes drošības direkcijas uzturētajā transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā, izmantojot Ceļu satiksmes drošības direkcijas nodrošinātos e-pakalpojumus. Deklarēšana par attiecīgo kalendāro gadu veicama līdz iepriekšējā kalendārā gada 31.decembrim Attiecībā uz tādu transportlīdzekli, kuru komersants ieguvis īpašumā vai turējumā, deklarēšana par turpmāko kalendārā gada laiku veicama piecu dienu laikā no transportlīdzekļa reģistrācijas dienas.

(3) Šā panta pirmās daļas 5.punktā minēto transportlīdzekļa izmantošanu tikai un vienīgi savas saimnieciskās darbības vajadzībām komersants pierāda, kārtojot ar saimnieciskās darbības veikšanu saistīto braucienu uzskaiti, kurā norāda:

1) transportlīdzekļa reģistrācijas numuru, marku, modeli un dzinēja darba tilpumu;

2) brauciena maršrutu, datumu, kā arī sākuma un beigu laiku.
Irena22
Irena22 30.12.2010 09:53
42998 сообщений на сайте
(4) Komersants šā panta trešajā daļā minēto uzskaiti kārto, izmantojot šā panta piektajā daļā minēto maršruta kontroles sistēmu, kura nodrošina ar katru braucienu saistīto datu fiksēšanu un saglabāšanu. Komersanta pienākums ir saglabāt maršruta kontroles sistēmas ierakstu datus (elektroniskā vai izdrukas formā) likumā "Par grāmatvedību" noteiktajos termiņos un pēc pieprasījuma uzrādīt tos Valsts ieņēmumu dienestam.

(5) Par maršruta kontroles sistēmu uzskata iekārtu, kas uztver globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) satelītu raidītos signālus un nosaka automobiļa koordinātas reālā laikā un vietā.

http://www.likumi.lv/doc.php?id=223536
Irena22
Irena22 30.12.2010 09:57
42998 сообщений на сайте
Tātad, ja uzņēmumam ir 1 automašīna no piecām, kuru tas iznomā citai juridiskai personai, par šo a/m nekādi nevarēs atgūt uzņēmumu auto nodokli, pareizi sapratu? Jo uzņēmums nenodarbojas ar auto nomu, bet veic cita veida smn.darbību.

Un arī PVN 20% ierobežojums attieksies uz iznomāto a/m ?
Saulite777
Saulite777 30.12.2010 10:21
224 сообщения на сайте
Tātad, ja uzņēmumam ir 1 automašīna no piecām, kuru tas iznomā citai juridiskai personai, par šo a/m nekādi nevarēs atgūt uzņēmumu auto nodokli, pareizi sapratu? Jo uzņēmums nenodarbojas ar auto nomu, bet veic cita veida smn.darbību.

Un arī PVN 20% ierobežojums attieksies uz iznomāto a/m ?

Saulitei priekšā aizgājis Mēnestiņš!

Japaina
Japaina 30.12.2010 18:39
10269 сообщений на сайте
Bet tiešām kā tad būs ar tiem auto, kas būs nodoti ilglaicīgā nomā kādam citam - uzņēmums, kas nodod nomā to izmanto tikai saimnieciskai darbībai (tiek iekasēta nomas maksa), tātad nodokli varētu nemaksāt, bet viņam tiek pieprasīts uzlikt GPS, kas savukārt fiksēs kur brauc tas kurš auto ir paņēmis nomā(un ja tā ir kāda fiziskā persona), kā tad?
Ane
Ane 03.01.2011 00:24
619 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.