Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Auto
Vienlaikus ar jaunās uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa kārtības ieviešanu Saeima atbalstīja arī grozījumus likumā par pievienotās vērtības nodokli (PVN), paredzot ieviest PVN priekšnodokļa atskaitījumu ierobežojumu 20% apmērā vieglās pasažieru automašīnas iegādes izmaksām un ar to uzturēšanu saistītajām izmaksām, kas mazinās administratīvo slogu gan nodokļa maksātājiem, gan VID un vienkāršos arī PVN uzskaiti.
Tas attieksies uz jaunām auto ,ko iegādāsimies vai uz visām? Jo vairāk lasu ,jo dziļāk mežā.
Ответы (23)
Tikai nesaprotu kā tas VIENKĀRŠOS PVN uzskaiti.Manuprāt tieši sarežģīs.;-)
Ja man piestāda rēķinu par auto remontu ar 22 %.22% es nevarēšu atskaitīt, vai kā?
Ilma,mums ir daudz auto, pērkam degvielu,rezerves daļas u.t.t. Un saņemot rēķinus es nevaru atskaitīt priekšnodokli par visiem 22 %?
Un kur likt tos 20% no rēķinā uzrādītā PVN? vai drīkst uz saimnieciskiem izdevumiem?
Es saņemu rēķinu par 610.00 (avansa par degvielu)
Grāmatoju D 2191 k 5310 500.00 Ls
D 5721 K 531 110.00 Ls (22 %)
Kā atskaitīt 80% un kur likt pārējo starpību?
Vinkijs! Vispirms Jums jāizlabo grāmatojumu. Jo sņemot r4ķinu uz avansiem, to negrāmato. To var vai samaksat, vai izmest mistkastē un pameklēt citu piegādārtāju.
Bet...ja Jūs tiesām viņu apmaksājiet, tad Jūsu pirmais grāmatojums būs
D2190 K2620
D5721 K2190(vai 23... kā kuram)
Stella! Mēs tā jau naksājam avansa veidā par degvielu nu jau 10.gadus.Šōferi brauc un ņem Degvielu .Mēneša beigās atnāk rēķins par izlietoto degvielu un tad es atgrāmatoju.
D 2111 K 2191
D 7110 K 2111
jautājums bija par to ,kā atgrāmatot PVN pie rēķina saņemšanas(80%) un kur likt pārējos 20% ?
Nu kas neprotiet 80% sarēķināt. Kur likt? Uz 7 grupu.
"Mēs tā jau naksājam avansa veidā par degvielu nu jau 10.gadus"-
ĀRPRĀTS!!!
Problēma tā, ka saņemot nodokļa rēķinu ne vienmēr var zināt, vai tas ir saistīts ar vieglā auto ekspluatāciju. Nu nopirkšu es janvārī 10 filtrus, nolikšu noliktavā, bet martā 6 pārdošu, bet 4 izlietošu savām vieglajām auto. Kā es janvārī varu zināt, ka priekšnodoklis jāsamazina? Tas pats ar degvielu- nopērku mucu dīzeļdegvielas ar vienu nodokļa rēķinu- daļu leju traktorā, daļu vieglajā auto. Ko darīt ar priekšnodokli?
Вот жеж проблемы у вас...
Пока товар числится на складе - ндс имеет место быть в предналоге. Как только списали на собственное потребление по акту
, корректируем предналог. Я это так понимаю.
СГД не в курсе разных наших жизненных ситуаций.
Pamatojoties uz kādu dokumentu tad koriģēt? Vai arī jāiesniedz PVN deklarācijas labojumi par to mēnesi, kad sākotnēji uzrādīts 100% priekšnodoklis? Tā jau var gada laikā labot vienu un to pašu deklarāciju n-tās reizes:(
Не думаю, что нужно лабот первичную декларацию. Вы же и через год можете те фильтры взять. В тот момент, когда они поступали на склад, как товар, вы имели полное право на предналог. А коррекция наступила в тот момент, когда фильтр перестал быт товаром на 2130 и отправился на нужды предприятия 75ХХ по акту. Я бы на том документе-акте и проводки писала и коррекцию этой датой делала бы.
в декларации мы покажем только 80% от НДС, а куда деть отсальные 20%? возврату они не подлежат.. тогда на расходы?
А есть другие предложения?
убрать пункт про эти 20% вообще!
Закрыть
Краткое описание нарушения