Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

UIN avansa maksājumi К списку тем

UIN avansa maksājumi
Labdien! Vēlētos dzirdēt padomu no pieredzējušām, gudrajām galvām. Situācija tāda, ka uzņēmumam UIN avansa maksājumi jau pārsniedz pārskata gada (2010) UIN (pēc aptuvenajiem aprēķiniem). Vai ir pieņemami, ja es UIN avansu vairs nemaksāšu balstoties uz "Metodiskie materiāli par uzņēmumu ienākuma nodokļa avansa maksājumu aprēķināšanu 16.3." citāts - ja aprēķinātā ikmēneša avansa maksājumu summa ir mazāka par 500 latiem, avansa maksājumu var veikt reizi ceturksnī – līdz kārtējam ceturksnim sekojošā mēneša 15.datumam

Uzņēmumam UIN avansa maksājumu summa ir mazāka par 500Ls un pāris mēnešu laikā es tad paspēšu "uzdrukāt" Gada pārskatu, UIN deklarāciju, vai arī tāds darba gājiens ir galīgi garām? Un ko Jūs man ieteiktu darīt, lai neveidotos pārlieku liela nodokļu pārmaksa? Jau iepriekš paldies...
Panteera
Panteera 07.01.2011 16:42
193 сообщения на сайте

Ответы (4)

Neesmu praksē saskārusies, ka aprēķināto UIN avansa summu varētu nemaksāt. Ja nu vienīgi Jūs varat rakstīt iesniegumu VID-am un lūgt " Pamatojoties uz likuma „Par uzņēmumu ienākuma nodokli” 23.panta1.1 punktu:

„ja maksātāja neto apgrozījums ir būtiski samazinājies salīdzinājumā ar pirmstaksācijas perioda attiecīgo laikposmu, kā arī prognozējama tā turpmāka samazināšanās, - nodokļa avansa maksājumus par taksācijas perioda atlikušajiem mēnešiem nosaka, iepriekšējā mēneša neto apgrozījumu reizinot ar aprēķinātā nodokļa (kas aprēķināts, nepiemērojot šā likuma 17., 18.1, 19. un 20.pantā noteiktās nodokļa atlaides) un neto apgrozījuma dalījumu pirmstaksācijas periodā”,

lūdzam atļauju izmantot šo iespēju aprēķinot UIN avansa maksājumu par periodu no 2010.gadaseptembra līdz gada pārskata iesniegšanai.
Ingad
Ingad 07.01.2011 17:14
460 сообщений на сайте
Avansa maksājumu pārrēķinu vajadzēja prasīt decembrī. Šogad samaksātos avansa maksājumus varēsiet atgūt kā pārmaksu tikai ar nākošā gada deklarāciju. Avansa aprēķinā taču arī dalās maksājamās summas pa taksācijas periodiem.

Varat nemaksāt, bet tad krāsies kavējuma naudas. Iesniedziet ātrāk UIN deklarāciju un vēl jāpaseko pieņemšanas datumi, tiesa šogad jāsniedz EDS un varbūt neparādīsies brīnumi, ka februārī iesniegta atskaite parādās ar 30.04.
Zinme
Zinme 07.01.2011 17:39
1187 сообщений на сайте
Pārlasīju un sāku šaubīties, varbūt ka vēl pieņem, jo janvāra maksājuma termiņš 15 datumā vēl nav iestājies, bet jums jāprasa VIDā. Man līdzīga situācija bija 2009 gadā, varbūt kaut kas ir mainījies.
Zinme
Zinme 07.01.2011 17:44
1187 сообщений на сайте
par taksācijas perioda ATLIKUŠAJIEM mēnešiem nosaka...

Atlikušie ir tie, kas pēc gada pārskata līdz decembrim. Kaut arī samazināto summu var maksāt līdz gada pārskata iesniegšanai.

Tagad atliek vai nu maksāt, vai ātrāk iesniegt
Mu-maija
Mu-maija 07.01.2011 23:33
15863 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.