Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
viegla transportlidzekla nodoklis К списку тем
viegla transportlidzekla nodoklis
Sveiki.
Vai es pareizi saprotu izmanas likuma.. Ja auto nav aprikots ar GPS sitemu tad par tam automasinam ir jamaksa nodoklis...
un ka ari ja fiziska persona iznoma juridiskai personai auto. vai tad jamaksa nodoklis?
un ka bus ar pasnodarinato personu?
Ответы (10)
Vai es pareizi saprotu izmanas likuma.. Ja auto nav aprikots ar GPS sitemu tad par tam automasinam ir jamaksa nodoklis
Jā.
ja fiziska persona iznoma juridiskai personai auto. vai tad jamaksa nodoklis
Jā, tikai juridiskai personai jāreģistŗē CSDD a/m savā turējumā.
un ka bus ar pasnodarinato personu?
Nav nodoklis jāmaksā, jo tikai Komercreģistrā reģ. personām ir jāmaksā šis nodoklis, protams, ja Jūs neesiet IK, jo tas arī ir reģistrēts komercreģistrā.Bet šis punkts man liekas dīvains par to
IK.Joarī IK ir fiz.personauz kuru attiecas tas, ka a/m izdevumus nevar norakstīt pilnā apmērā jau līdz šim, bet tikai 70% pēc IIN likuma.Liekaste atkal nav līdz galam izdomāts
Paldies
bet par otru punktu vai var neregistret CSDD a/m sava turējumā. Vai likums pasaka ka tas jadara obligāti?
da i jes4o nje ponjatno ar patapinajuma ligumu, eto zhe nje arenda i mozhet vzjat avtomobilj na mesjac voobs4e, tozhe registrirovatj? a CSDD nadop opoves4atj ob ustanovke GPS?
Un ka ir ar motocikliem? vai nodoklis attiecas uz tiem?
Ja likumā par tiem iet runa, tad attiecas, ja ne, tad neattiecas8-)
Sokola! Ja Jūsu uzņēmuma motociklam tehniskajā pasē rakstīts Vieglais pasažieru, tad jāmaksā.:-O
Šajā saistībā ir viena problēma - individuālais komersants (IK) nav pats sev ne darbinieks, ne īpašnieks, ne kapitālsabiedrības valdes loceklis vai padomes loceklis, ne persona, kas pilda pienākumus vēlētā amatā, kā arī šo personu ģimenes loceklis. No tā izriet, ka komersants pats sev likuma 8. panta 2.3 daļu un 9. panta pirmās daļas 41. punktu nevar piemērot, bet darbinieki var.
Bet man vienā tehniskā pasē stāv ieraksts " kravas kaste" - ko ar to darīt?????
Kā ko? Nevajag skopoties, ielikt astoņas sēdvietas un reģistrēt kā "plašlietojuma":-)
Ja kravas kaste, tad uz to autonodoklis neattiecas, jo tas nav vieglais .
Закрыть
Краткое описание нарушения