Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

Iesniegums Vid līdz 31.janvārim К списку тем

Iesniegums Vid līdz 31.janvārim
Sakiet,lūzdu, vai jāraksta iesniegums VID ja taksācijas period mainas no 1.cet uz pus gadu? Otrodu likuma tikai15) Par taksācijas perioda maiņu apliekamā persona informē Valsts ieņēmumu dienestu:

1) ja periodam ir jāmainās no ceturkšņa uz mēnesi, — iesniedzot nodokļa deklarāciju par janvāri;

2) ja periodam ir jāmainās no mēneša uz ceturksni, — iesniedzot paziņojumu līdz taksācijas gada 31.janvārim.

(2) (Izslēgta ar 01.12.2009. likumu)

Un ja tomēr vajag, kur to iesniegumu rakstīt? Kā papildu infirmācija PVN deklarācijai EDSā(un pievienot failu?)?
Belja4ok
Belja4ok 15.01.2011 15:55
246 сообщений на сайте

Ответы (4)

Apliekamai personai par taksācijas perioda maiņu ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests:

1) ja periodam ir jāmainās no ceturkšņa vai puses no kalendārā gada uz mēnesi, – iesniedzot nodokļa deklarāciju par janvāri;

2) ja periodam ir jāmainās no mēneša uz ceturksni vai pusi no kalendārā gada – iesniedzot paziņojumu līdz taksācijas gada 31.janvārim;

3) ja periodam jāmainās no ceturkšņa vai puses no kalendārā gada uz mēnesi, veicot preču piegādi ES teritorijā vai sniedzot pakalpojumus ES teritorijā, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 4.1 panta ceturto daļu – iesniedzot nodokļa deklarāciju par kalendāro mēnesi (apvienotu deklarāciju par pašreizējā ceturkšņa vai puses no kalendārā gada visiem iepriekšējiem mēnešiem).
Sbe
Sbe 15.01.2011 19:25
1262 сообщения на сайте
Sbe - paldies, tik interesanti, kur tas rakstīts, jo Likumā par PVN to neatradu.
Zhavoronoks
Zhavoronoks 20.01.2011 18:49
375 сообщений на сайте
9.pants
Ligucite
Ligucite 21.01.2011 10:17
347 сообщений на сайте
No likuma izriet, ka informēšana jāveic uzņēmumam. Tikai domāju, ka praksē būs atkal kā pagājušogad, kad VIDs pats veica analīzi un atsūtīja informējošās vēstules par "pareizajiem" taksācijas periodiem.

Es speciāli diviem uzņēmumiem neiesniedzu, jo zināju, ka februārī-martā gaidāmi Eiropas darījumi un uzskatīju, ka man izdevīgāk turpināt iesniegt katru mēnesi, nevis jaukt kopā vairākus mēnešus. VID rajona nodaļā man pat brīdināja, ja neiesniegsim iesniegumu, tad būs jāturpina sniegt katru mēnesi. Bet rezultātā saņēmām vēstuli, ka jāsniedz reizi ceturksnī un janvāra atskaiti EDS neņēma pretī
Ilzex
Ilzex 21.01.2011 11:17
2681 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.