Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Avansa rekins, PVN dekleracija un Zalktis К списку тем
Avansa rekins, PVN dekleracija un Zalktis
Lūdzu palīdzītiet saprast, kur ir vaina, jo man nesanāk Zalktī pareizi piesaistīt un izveidot PVN pielikumus.
Veicu šādus grāmatojumus-
Samaksā par avansa rēķinu
D 57211 K Banka
D 2190 K Banka
Tiek iegrāmatota ienākošā pavadzīme
D 5721 K 5310
D 7... K 5310
Tiek uztaisīta grāmatvedības izziņa
D 5310 K 57211
D 5310 K 2190
Atskaitē ir piesaistīti konti
+ D 5721, 57211
- K 57211
Bet man šis kredīts neparādās atskaitē.
Vai Zalktī ir iespējams PVN pielikumā Prieksnodoklis par iekšzemē iegādātajām precēm piesaistīt kredītā PVN par saņemtajiem avansiem?
Vai tomēr kaut kas nav pareizi ar grāmatojumiem?
Ответы (10)
Напишите свой адрес електронной почты, я вам отправлю образцы проводок, которые мне прислал программист Zalktisa
Отправила вам на е-почту, которая указана в вашем персональном кабинете.
Apskatījos tos kontējmus. Jūs tādā veidā arī veicat avansa grāmatojumus?
Liekās ļoti sarežģiti grāmatojumi.
Нет, я делаю с минусовыми проводками, согласна с вами, то что он предлагает очень долго и запутанно. Я могу прислать вам ,если хотите, как делаю я.
Jā, būtu labi, ja atsūtītu.
Labdien, atsūtiet man lūdzu arī paraugus, ko jums atsūtīja Zalktis programmētāji..mans e-pasts ir day_l@inbox.lv...jau iepriekš paldies LIELS;-)
Lūgums atsūtīt arī man, ja iespējams
agita.bicevska@inbox.lv
paldies!
Lūgums atsūtīt arī man, ja iespējams
jurost@inbox.lv
paldies!
1. Samaksājot avansa maksājumu pēc rēķina - avansa maksātājs – preču pircējs (pakalpojumu saņēmējs) – par avansa maksājumu saņemtajā nodokļa rēķinā norādīto un samaksāto PVN iegrāmato kā priekšnodokli:
D 2190 “Avansa maksājumi”
D 5721 “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli”
K 2620 “Nauda”
2. Saņemot preces vai pakalpojumus, par kuriem samaksāts avanss saskaņā ar rēķinu, avansa maksātājs – preču vai pakalpojumu saņēmējs – saņemtajā nodokļa rēķinā norādīto PVN uzskaita: - Ja samaksātā avansa summa un saņemtās preces summa ir vienāda.
D 7.grupaskonti “Saimnieciskās darbības izmaksas”
D 57211 “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli iepriekš samaksātajiem avansiem”
K 5310 “Parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem”.
3. Vienlaikus uzskaita samaksātā avansa izlietojumu un pārgrāmato iepriekš konta “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli iepriekš samaksātajiem avansiem” debetā uzskaitīto PVN:
D 5310 “Parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem”
K 2190 “Avansa maksājumi”
K 57211 “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli”.
Kontu 57211 PVn deklarācijai nepiesaista vispār. PVn priekšnodokli taču atskaitā tikai vienreiz. Vai nu pie samaksas, vai pie preču saņemšanas.
Daļēja avansa gadījumā.
1.Samaksājot avansa maksājumu - avansa maksātājs – preču vai pakalpojumu saņēmējs – par kopējo saņemto preču vai pakalpojumu vērtību saņemtajā nodokļa rēķinā norādīto PVN uzskaita konta “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli” debetā kā priekšnodokli.
D 2190 “Avansa maksājumi”
D 5721 “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli”
K 2620 “Nauda”
D 7.grupaskonti “Saimnieciskās darbības izmaksas”
D 57211 “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli iepriekš samaksātajiem avansiem” – iepriekš samaksātā avansa PVN, kas iekļauts iepriekš priekšnodoklī.
D 5721 “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli” (ja saņemtā nodokļa rēķins ir lielāks nekā samaksātais PVN, tad starpība atskaitāma priekšnodoklī)
K 5310 “Parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem”.
šo grāmatojumu iesaku izdalīt divos dažādos grāmatojumos, tīri summas bez PVN nolūkā, lai uz deklarāciju nonāktu nevis visa summa, bet tā summas daļa, no kuras tiek atskaitīts priekšnodoklis papildus tam, kas iepriekš tika atskaitīts, samaksājot avansu.
2. Vienlaikus avansa maksātājs uzskaita samaksātā avansa izlietojumu un pārgrāmato iepriekš konta “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli” debetā uzskaitīto PVN:
D 5310 “Parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem”
K 2190 Avansa maksājumi”
K 57211 “Norēķini par pievienotās vērtības nodokli iepriekš samaksātajiem avansiem”
Закрыть
Краткое описание нарушения