Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Par remonta rēķinu un aprošināšanas atlīdzību. К списку тем
Magrita 18.01.2011 15:26
47 сообщений на сайте
47 сообщений на сайте
Ответы (5)
Darbu veicējs SIA A izraksta rēķinu par aktā minēto summu.
KĀ maksātājus var norādīt divus -apdrošinātāju un SIA C vai tikai SIA C un piezīmēs atsaukties uz apdrošinātāja datiem, parasti viņi norāda atlīdzības lietas Nr., jo atsevišķi apdrošinātājiem rēķinu neraksta. Tas ir gadījumā, ja pašrisku sedz pati SIA C.
KĀ maksātājus var norādīt divus -apdrošinātāju un SIA C vai tikai SIA C un piezīmēs atsaukties uz apdrošinātāja datiem, parasti viņi norāda atlīdzības lietas Nr., jo atsevišķi apdrošinātājiem rēķinu neraksta. Tas ir gadījumā, ja pašrisku sedz pati SIA C.
Vai rēķins varētu būt apmēram tā:
darbs 500.00 Ls kontējums D-debitori K- 6.gr.,ieņēmumi
PVN21% 105.00 Ls ... D-debitori K-57.. PVN
Kopsumma 605.00 Ls
-505.00 Ls - apdrošin.atlīdzība
100.00 Ls - summa apmaksai.
Šajā gadījumā kā PVN deklarācijā ir 105.00 Ls.
Bet tagad jautājums no otras puses. Ja SIA C saņem no SIA A šādu rēķinu, kas notiek viņu grāmatvedībā?
Kopsumma 605.00 Ls
-505.00 Ls - apdrošin.atlīdzība
100.00 Ls - summa apmaksai.
Šajā gadījumā kā PVN deklarācijā ir 105.00 Ls.
Bet tagad jautājums no otras puses. Ja SIA C saņem no SIA A šādu rēķinu, kas notiek viņu grāmatvedībā?
Magrita 18.01.2011 19:39
47 сообщений на сайте
47 сообщений на сайте
Vai rēķins varētu būt apmēram tā:
Kopsumma 605.00 Ls
Tiktāl jā. Darbu veicējam SIA A Partneris būs tikai viens "SIA C" un par pilnu tāmē minēto summu. Nav svarīgi, ka rēķinu apmaksā daļu apdrošinātājs, daļu SIA C. Tāpēc kaut kur atrunā apmaksas veidu. Tas var būt kā vienošanās, izziņa, savstarpējo norēķinu akts.
Es esmu no darbu veicēju puses
Kopsumma 605.00 Ls
Tiktāl jā. Darbu veicējam SIA A Partneris būs tikai viens "SIA C" un par pilnu tāmē minēto summu. Nav svarīgi, ka rēķinu apmaksā daļu apdrošinātājs, daļu SIA C. Tāpēc kaut kur atrunā apmaksas veidu. Tas var būt kā vienošanās, izziņa, savstarpējo norēķinu akts.
Es esmu no darbu veicēju puses
Šobrīd es iejūtos SIA C ādā. Saņemot šādu rēķinu, kā man tagad kontēt?
Magrita 19.01.2011 12:29
47 сообщений на сайте
47 сообщений на сайте
Vai tiešām nav neviena, kas man varētu palīdzēt?
Magrita 21.01.2011 15:14
47 сообщений на сайте
47 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть