Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN, zaudētie parādi un 3 taksācijas gadi К списку тем

PVN, zaudētie parādi un 3 taksācijas gadi
Vai ir kādas cerības?

Pēc PVN likuma 10.1 panta PVN atgūšanas kārtības noteikts, ja darījuma summna pārsniedz 300Ls, samaksāto PVN pilnībā atgūt var tikai pēc tiesas sprieduma par maksātnespējas procesa pabeigšanu (2.1), turklāt viens no nosacījumiem (1) p.2), ka parāds ir radies pēdējo 3 taksācijas gadu laikā.

Ko var darīt, ja maksātnespējas process ir vilcies tik ilgi, ka 3 gadi pagājuši? PVN atgūt nevar? Tak ne mēs tur varam ietekmēt viņu maksātnespējas procesa ilgumu
Zhavoronoks
Zhavoronoks 20.01.2011 14:18
373 сообщения на сайте

Ответы (1)

(2.1) Preču piegādātājam vai pakalpojumu sniedzējam ir tiesības valsts budžetā maksājamo nodokļa summu samazināt par pusi no zaudētā parāda nodokļa summas, ja ir izpildīti šā panta pirmās daļas 1., 2., 3., 4., 5., 7. un 8.punktanosacījumi, pārtraukta preču piegāde vai pakalpojumu sniegšana un uzsākta preču vai pakalpojumu saņēmēja bankrota procedūra. Par atlikušo zaudētā parāda nodokļa summu preču piegādātājs vai pakalpojumu sniedzējs samazina valsts budžetā maksājamo nodokļa summu pēc tam, kad preču vai pakalpojumu saņēmējam ir izbeigts maksātnespējas process sakarā ar bankrota procedūras pabeigšanu.

Izlasiet uzmanīgāk 2.1.punktu.Es saprotu tā - 3 gadu termiņš ir jāskatās, tad , kad ir uzsākta bankrota procedūra un var samazināt par pusi no PVN . Par bankrota procedūras pabeigšanu nekāds termiņš nav minēts.
Abra
Abra 20.01.2011 16:27
2285 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.