Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pvn 10 pants
Sveiki.
Paskaidrojiet ka parezi jadara. Pec Pvn 10 panta ir noteikt ka par imoprteto vai iegadatu a/m nav atskaitami 20% prieksnodoklis, ka ari ar šadas a/m uzturesanu saistitas izmaksas (degviel remonts).
Vai tas attiecas tikai uz a/m ka siegadati 2011 gada?
biju seminraa vid darbiniece isti nemacej apaskaidrot...
Ответы (17)
Likuma grozījumi 2011.gadā attiecas sākot ar 2011.gadu.Kā tad Jūs praktiski to uz atpakaļu varētu piemērot?
Varbūt es nesapratu Jūsu jautājumu - ar šogadu VISĀM vieglajām a/m degvielai u.c. 20% PVN nav atskaitāmi priekšnodoklī.
Ja es isti nesaprotu vai 20% nav atskatami visam vieglajam a/m vai tikai tam kuras iegadatas 2011 gada?
kapec seminara vid darbiniece sak pretejo???
visam kas attiecināms uz auto, -iegāde, begviela, remonts unt.t. 20% nav atskaitāmi uz priekšnodokli.
Vid darbiniecei likums jāpalasa pirms iet semināru lasīt, naudu grib, a sakarīgi paskaidrot nevar. Sviests!
Nu - es arī šo jautājumu jau šeit pacēlu - ir neprecīzi likumā noteikts , jo , ja tas attiektos uz visām a/m, kas jau iepriekš iegādātas, tad tā arī vajag likumā rakstīt - no 01.01.2011 visi izdevumi 20 % apmērā nav atskaitāmi visām līdz šim iegādātām vierglajām a/m.
Manuprāt, tieši pretēji - ir jāuzsver un speciāli jāizceļ, ja likuma normai ir kādi izņēmumi vai ierobežojumi, bet ,ja tas attiecas uz visu, tad nekādas speciālas piebildes - tas attiecas uz visu un visiem - nav vajadzīgas:-D
piekrītu Abrai. Un pēc manām domām šeit ir uzsvēts, ka likuma normas piemērojamas pēc 01.01.2011.gadanevis a/m , kuras iegādātas pēc 01.01.2011.g.
Es nepiekritu jo manu prat nav uzrakstits pietiekami skaidri, ja jau rodas jautajumi un diskusijas.
Tieši tā - ja jau jautājumi rodas, tātad pilnīgas skaidrības nav.
Par kuru uzrakstīto likumu nerodas jautājumu? Par visiem.:-D
Nu ..un gribas jau kādu labumu no tādām nepilnībām iegūt:)
Еще вопросик возник.. Получили счет, выписанный в январе, за ремонт машины в декабре 2010 ( с ПВН 21%). Все равно 20% ПВН нельзя отчислять?
Es domāju, ka var 100%, jo darījums ir noticis decembrī.
Šeit nu varētu padiskutēt, jo PVN likuma izpratnē darījums ir janvārī, kad spēkā jau 20% un 80%
Закрыть
Краткое описание нарушения