Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Par uzņēmuma īpašnieka braucieniem uz ārzemēm К списку тем

Par uzņēmuma īpašnieka braucieniem uz ārzemēm
Uzņēmums nodarbojas ar pakalpojuma (konultatīva rakstura) sniegšanu Zviedrijas uzņēmuam - kurai izraksta rēķinus, bet pakalpojuma sniegšanas vieta ir Baltijas valstis. Esmu vienīgais īpašnieks, man ir noslēgts Pilnvarojuma līgums ar atlīdzību, bet ļoti bieži atrodos ārpus LV, kur rodas izmaksas viesnīcai, ēdināšanai, utt., kas tas man ir komandējums, darba brauciens vai saimnieciskā darbība?
Dennii
Dennii 25.01.2011 15:17
95 сообщений на сайте

Ответы (5)

Pēc manas saprašanas tas ir komandējums;-)
Ilma
Ilma 25.01.2011 15:39
30495 сообщений на сайте
Tad jau sanāk, ka pats sev uztaisu rīkojumu un apstiprinu visas izmaksas uz saimniecisko darbību? Vai man sev arī jāmaksā dienas nauda? Es varu izvēlēties maksāt vai nē? Kādi dokumenti man jānoformē? Vai par sk. naudas izlietojumu pietiek ar avansa norēķinu vai vajadzīga izdevuma tāme, ko pats apstiprinu? Un vai nes varu norakstīt saimnieciskajās izmaksās, piem. degvielu, kas nopirkta Dānijā, bet nav iedrukāta mana uzņēmuma nosaukums, jo viņiem nav īsti skaidrs ko es no viņiem gribu (rekvizītus)
Dennii
Dennii 25.01.2011 16:00
95 сообщений на сайте
Pašam sev nav jāraksta. Uzņēmuma valdes loceklis no vienas puses komandē fizisku personu tādu un tādu komandējumā izdarīt to un to uzņēmuma vajadzībām.Komandējuma izdevumi ir saimn.darbības izdevumi un arī dienas naudau var maksāt. Lasīt www.vid.gov.lvMK noteikumi par komandējumiem, tur tagad ir ierobežojumi. MK liekas pie IIN likuma.
Ilma
Ilma 25.01.2011 16:06
30495 сообщений на сайте
Ierobežojumi ir darba braucieniem, nevis komandējumiem.

MK noteikumi nr.969
Mu-maija
Mu-maija 25.01.2011 18:27
15888 сообщений на сайте
Ja darba brauciens, tad tam jābūt ierakstītam darba līgumā.
Linete
Linete 25.01.2011 18:34
2994 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.