Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Studēt grāmatvedību К списку тем

Studēt grāmatvedību
Labdien!

Pēdējā laikā sāku apsvērt iespēju studēt grāmatvedību LU maģistratūrā(Grāmatvedība un audits - profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programma).

Pameklēju un palasīju rakstus forumā par to, ka neviens neiesaka studēt grāmatvedību un strādāt par grāmatvežiem, jo algas mazas, darbs slikts utt.

Pašlaik mācos pēdējā kurā ekonomistos un saprotu, ka man nav ko reāli piedāvāt darba devējām.

Tāpēc sāku meklēt kādu konkrētu profesiju, kas man pašai liekas atbilstoša, piemēram, grāmatvedība Man piemīt loģiskā domāšana, patīk skaitļi, bet nav nekādas ar grāmatvedību saistītas pieredzes (pat teorētiskas). Tāpēc neesmu pārliecināta par savu izvēli. Rīt iešu uz LU bibliotēku, ņemšu grāmatvedības grāmtas un, lasot tās, mēģināšu saprast, vai grāmatvedība ir tā lieta, ar kuru vēlos nodarboties kādu laiku no savas dzīves.

Ko jūs domājat par mani ideju?

Vai tik tiešām grāmatveža profesija ir tik neiekārojama un ļoti smagi apgūstama, kā to saka daudzi?

Jau iepriekš izsaku pateicību par atsaucību un padomiem.
Aiga.sinicina
Aiga.sinicina 26.01.2011 11:26
3 сообщения на сайте

Ответы (7)

A kāpēc gājāt uz ekonomistiem? Mūsu valstī tikai "plikie" ekonomisti jau sen vairs nav vajadzīgi. Pati esmu beigusi ekonomistus 1991.gadā, bet jau kopš 1994.gada(tad jau vairs tos (ekonomistus) nevajadzēja) esmu pārprofilējusies par grāmatvedi. Darbs nav viegls, bet sirdij tuvs.
Ingad
Ingad 26.01.2011 11:45
460 сообщений на сайте
Ekonomistos cik zinu arī ir grāmatvedības kurs, kā tad Jums nav teorētiskas pieredzes?
Ilma
Ilma 26.01.2011 11:46
30495 сообщений на сайте
Negāju uz "plikiem" ekonomistiem. Vienkārši biju naiva un noticēju, ka skaistais studiju programmas nosaukums un solītā profesija ir kaut kas praktiski pielietojams. Realitātē izrādījās savādāk :'(

Mums 1.kursā bija kaut kāds ievads grāmatvedībā, bet tur bija ļoti minimāls ieskats šajā jomā. Pastāstīja, ka ir bilance, pasīvi, aktīvi.
Aiga.sinicina
Aiga.sinicina 26.01.2011 11:51
3 сообщения на сайте
Есть, например, на экономическом факультете такая красиво звучащая программа "Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija" (примерно так звучит). А в дипломе будет просто "экономист".
Irena22
Irena22 26.01.2011 12:51
42998 сообщений на сайте
studēt grāmatvedību LU maģistratūrā(Grāmatvedība un audits - profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programma) nav vērts, jo Jums nav priekszināšanas grāmatvedībā , a tur ir re kāda studiju programma

http://www.evf.lu.lv/fileadmin/user_upload/lu_portal/projekti/evf/studiju_plani/mag_gramaud.pdf
Lana68
Lana68 26.01.2011 19:45
854 сообщения на сайте
Mani arī liekas jocīgi, ka maģistratūrā var studēt grāmatvedību bez priekšzināšanām. Sazinājos ar studiju programmas lietvedi un viņa apstiprināja, ka priekšzināšanas nav nepieciešamas.

Man ir radies tāds priekšstats (varbūt maldīgs), ka visi grāmatveži no sākuma strādā par grāmatvežiem un tikai tad apgūst grāmatveža izglītību. Kā tas ir iespējams? Par grāmatvedības apgūšanu pašmācības ceļā esmu dzirdējusi ļoti negatīvas atsauksmes.
Aiga.sinicina
Aiga.sinicina 27.01.2011 08:53
3 сообщения на сайте
Priekštats jums maldīgs.Arī zobārsts vispirms mācās skoļa un pēc tam rauj zobus.Nunevar vispirms strādāt un tad mācīties.
Aivareno
Aivareno 28.01.2011 19:44
6641 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.