Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Jauns SIA
Labdien!
Ir izveidots jauns SIA, kurā vēl nav uzsākta saimnieciskā darbība, pagaidām notiks tikai būvniecības darbi uzņēmuma telpām. Jautājums ir sekojošs- kas ir svarīgākais iesākumam, kādas deklarācijas jāsagatavo un vai ir izdevīgi kļūt par PVN maksātāju.
Kā arī vēlējos uzzināt vai var noslēgt bezatalgojuma pilnvarojuma līgumu ar valdes priekšsēdētāju, kurš nav uzņēmuma īpašnieks? Jo sanāk, ka viņš pat dividentes nesaņem.
Ответы (13)
Jums tomēr vjag kvalificētu grāmatvedi, jo ja ir būvniecība, tad vajag vēl daudzko citu, ne tikai deklarācijas
Pirms dibina SIA, jāpalasa arī likumi. Dzīvē noderēs!
Piemēram, ko? Es saprotu, ka visi izdevumi būvniecības laikā būs pareizi jāiegrāmato un būs jāiesniedz gada deklaracija nākamā gada sākumā, tikai uztraucos vai nav vēl kas jāiesniedz VID?
Daudz ko var izlasīt
www.vid.gov.lv Eksistē tāda mājas lapa.
Если организовано SIA, то одной годовой декларацией не обойдетесь.
Договор без вознаграждения с председателем правления, который при этом не является собственником, боюсь, что служба гос.доходов не поймет. Как-то не принято у нас бесплатно на кого-то работать.
Kirsbauma-
Likumi tiek lasīti, kā gan savādāk vispār tiktu nodibināts SIA...bet šeit jau cik zinu ir forums, kur drīkst uzdot jautājumus, cerībā uz atbildi...to, ka jālasa likumus jebkurš saprot, bet tomēr nav tik viegli atrast uzreiz atbildi
Если хотите сразу получить ответы,нужен квалифицированный бухгалтер,как Вам уже посоветовали выше
Baltaiszaki, uzmetām lūpiņu?
SIA nodibināt ir ļoti viegli, it īpaši šobrīd, kad visu var veikt LR UR,bet lai tas SIA spētu reāli darboties, kā jau būsiet sapratis, ar to vien nepietiek.
Jā, šeit daudz ko var pajautāt un vienmēr saņemt arī labas un saturīgas atbildes. Arī padiskutēt var , bet lai SIA darbotos bez liekām problēmām un vēl arī rentabli... Nu diezvai šeit to varēsiet apgūt.
Vispār jau netika "uzmesta lūpa"!;-) Es jau negaidu, ka man tagad būs gara konsultācija forumā, bet tomēr ko vairāk par meklējiet likumos vai VID mājaslapā gaidīju
Varbūt neprecīzi noformulēju jautājumu un tas ir pārāk vispārīgi uzdots, bet tomēr vienu padomu ņemšu vērā- griezīšos pie grāmatveža
Jaunam SIA daudz ko vēl citu vajag bez atskaitēm . Tā ka īsā konsultācijā nu nekādi nesanāks.
Uzlieciet meklētājā : jauns SIA un arī daudz ko atradīsiet.
Lai Jums veicas!
Paldies! Mani tieši atskaites VIDam interesēja, jo pārējais tiek sagatavots, bet tagad arī tas kļuvis skaidrāks
Строители и при наличии бух умудряются все запутать, а уж без ....
Закрыть
Краткое описание нарушения