Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Darba brauciens К списку тем

Darba brauciens
Uzņēmuma darbinieks dodas darba braucienā uz Liepāju. Lai veiktu darba uzdevumu viņš Liepājā uzturas 3 dienas. Vai pēc jaunajiem noteikumiem varu rēķināt kompensāciju par papildus izdevumiem 4Ls par dienu? Ja jā, tad pamatojoties uz kuru punktu?
Glory
Glory 28.01.2011 15:36
5 сообщений на сайте

Ответы (4)

По-моему, да:

42. Darbiniekam, kas atrodas darba braucienā, tiek segti papildu izdevumi, kas darba specifikas dēļ rodas darba brauciena laikā, par katru darba brauciena dienu šajos noteikumos noteiktajā dienas naudas apmērā, bet mēnesī kopā nepārsniedzot 70 % no attiecīgajā mēnesī aprēķinātās darba algas un aprēķināto papildu izdevumu summas.
Irena22
Irena22 28.01.2011 16:03
42998 сообщений на сайте
par darba braucienu uzskatāms darbinieka darbs, ja tas saskaņā ar noslēgto darba līgumu vai amata aprakstu norisinās ceļā (piemēram, autosatiksmes, dzelzceļa, jūrniecības vai aviācijas nozarē) Latvijas Republikā vai ārvalstīs vai ja darbs saistīts ar regulāriem un sistemātiskiem izbraukumiem un pārvietošanos (piemēram, celtniecības vai mežizstrādes nozarē).
Linete
Linete 28.01.2011 17:30
2983 сообщения на сайте
Darbs ir saistīts ar regulāriem izbraukumiem - graudu ķīmiska apstrāde pret kaitēkļiem elevatoros, kuģos, utt. Braucieni ir pa Latviju un arī uz ārvalstīm. Ar ārvalstīm skaidrs - pielikumā nosakāmas papildu izdevumu summas atkarībā no valsts. Bet Latvijas tur nav. MK 21.2. punktā teiktais "dienas naudu - četrus latus par katru komandējuma dienu" tā kā attiecas uz komandējumiem nevis uz darba braucieniem.:-<

Kad uzdevu šo jautājumu VIDa darbiniecei, no sākuma teica - jā, 4 lati dienā, pēc tam - nē, laikam nav.:-@
Glory
Glory 28.01.2011 19:06
5 сообщений на сайте
А Вы прочитайте еще раз тот пункт, на который я Вам дала ссылку, там черным по-белому написано:

42. Darbiniekam, kas atrodas darba braucienā, tiek segti papildu izdevumi, kas darba specifikas dēļ rodas darba brauciena laikā, par katru darba brauciena dienu šajos noteikumos noteiktajā dienas naudas apmērā

Что еще Вы хотите прочитать?
Irena22
Irena22 28.01.2011 19:43
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.