Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN atmaksa К списку тем

PVN atmaksa
Iegādājamies pamatlīdzekli, kuram 8 000 EUR ir PVN. Vai šādu summu valsts atmaksā? Un cik ilgā laikā to atmaksā?

Paldies jau iepriekš
Gaabija
Gaabija 03.02.2011 21:20
27 сообщений на сайте

Ответы (1)

VI. PVN pārmaksas atmaksa no budžeta

Beidzoties taksācijas gadam, Valsts ieņēmumu dienests pēc pārmaksātās PVN summas novirzīšanas kārtējo un nokavēto nodokļu maksājumu veikšanai likumā „Par nodokļiem un nodevām” noteiktajā kārtībā atlikušo PVN pārmaksu atmaksā apliekamās personas norādītajā bankas kontā 10 dienu laikā pēc tam, kad Valsts ieņēmumu dienests apstiprinājis pārmaksāto PVN summu par taksācijas gadu.

Pārmaksāto PVN summu, kas izveidojusies taksācijas periodā, Valsts ieņēmumu dienests atmaksā apliekamās personas norādītajā bankas kontā 30 dienu laikā pēc tam, kad saņemta PVN deklarācija par taksācijas periodu, ja pārmaksātā PVN summa pārsniedz 8 000 latu.

Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības pagarināt pārmaksātās PVN summas atmaksas termiņu arī gadījumos, kad:

1) Valsts ieņēmumu dienests ir nosūtījis apliekamai personai paziņojumu par datu atbilstības pārbaudi, – līdz dienai, kad Valsts ieņēmumu dienests būs pieņēmis lēmumu par pieprasījuma pamatotību;

2) 30 dienu laikā pēc PVN deklarācijas par taksācijas periodu saņemšanas ir pieprasīta papildu informācija, kas nepieciešama pārmaksātās PVN summas apstiprināšanai, līdz dienai, bet ne vēlāk kā līdz 75 dienai pēc deklarācijas par taksācijas periodu saņemšanas, kad Valsts ieņēmumu dienests būs pieņēmis lēmumu par pieprasījuma pamatotību.
Linete
Linete 03.02.2011 21:52
2983 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.