Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Jaunulim Zalktī par pamatlīdzekļiem К списку тем
Jaunulim Zalktī par pamatlīdzekļiem
Man ir uzdevums:firmas dati, firma iegādājas skapi un printeri. Dotas summas ar PVN un rēķina numuri. Jāaprēķina abiem nolietojumu fin.vajadz un nod.vajadzībām.
ar ko man jāsāk? Firmas datus sistēmā savadīju. Vai jāpilda pl kartītes? un tad?
Ответы (21)
Ja Jums ir uzdevums, tad šī viela ir mācīta.Saprotu, ka esat students.Tātad, kā jūs to darītu, ja Jums nebūtu programmas?
Savadītu datus tabulā, paņemtu kaukulātoru un izrēķinātu. pie datora pielika pirmo reizi.
Zalktī ir izvēle Pamatlīdzekļi tur arī ievadiet savus PL un arī izvēle aprēķināt fin.nolietojumuun nodokļu nolietojumu.Skatietiesun paŗbaudiet vai ir pareizi.
Paldies, Ilma. Man vēļ šī programmu loģika nav īsti skaidra.
www.zalktis.lv rokasgrāmata lietotājiem, vai turpat programmā var uzlikt.
Sapratu,ka PL jāieraksta kartītē par to vērtību,kādu tas iegādāts , bet bez PVN. Bet vai, aprēķinot nolietojumus, ir svarīgo šo atlikušo PVN kaut kur iegrāmatot?
Kadi knifiņi ir jāzina, lai zalktis pats automātiski apreķinātu nolietojumu? Man kaut kā nesanāk
Un kāpēc (PL parādās sarakstos, pie grupām) spiežot pogu "Aprēķināt" (attiecīgi nodokļu vai finansu vajadzībām) parādās uzraksts ka nolietojums aprēķināts "0 pamatlīdzekļiem"
Pamatlīdzekļus sarakstā ierakstījāt. Pareizo periodu parēķinam uzlikāt?
PL ierakstīju sarakstā. PL iegādāti februārī, 2010. Aprēķina datumu liku gan 31.12.2010, gan 01.01.2011...neiet
Viss izdevās, esmu pārlaimīgs cilvēks tagad!
Katram PL nolietojuma % gan fin,grāmatvedībā gan nodokļiem ierakstījāt?
Nu re cik maz laimei vajag, bet es Jūs saprotu:-)
Nu lūk, tomēr man kaut kas neiet! P., iekarta iegādāta par 121 Ls. PL iegrāmatoju bez 21 % PVN JEB 100 Ls. Bet paskatoties Zalkša aprēķinā, kurš izlec automātiski, redzu ka nolietojuma aprēķina summa ir mazāka par tiem 100 Ls. Kur varētu būt mana kļūda?
Ilma, varbūt drīkstu uz epastu jums nosūtīt? šim es kļūdu atradu, bet ir cita neskaidīŗba? Paldies
Sūtiet
padosmi@inbox.lv
nu aprēķināt PL nolietojumu pratīšu:-D
Paldies Ilma! Man izdevās izmocīt pareizo atbildi.
Tagad jāizmaksā avanss darbiniekam. Nezinu kur tieši iet un kādas pogas jāspiež, lai veiktu Zalktī pašaprēķinu. Vai var vienkārši ar "roku" ievadīt un miers?
Algas aprēķina izvēlē algas. Bet iegrāmatot kontos var tikai ar roku gan uzskaitīto gan izmaksāto algu saskaņā ar algas ivēlē aprēķināto.
Tātad avansu,ierakstu ar roku. Atvaļinājuma naudu rēķinu uz papīra un gala ciparu ierakstu ar roku?
Закрыть
Краткое описание нарушения