Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
pašnodarbināta persona
Labdien zinošie.
Pašnodarbināta persona uz līguma pamata sniedz pakalpojumus uzņēmumam.Par pakalpojumu saņem attiecīgu samaksu.Kurkontēt? Mazliet apjuku:-S
Ответы (10)
Kā tad kontējiet citus pakalpojumus? Tā arī šo, protams var izdalīt atsevišķu kontu pašnodarbinātiem, lai gada beigās zinātu par ko jānodod Paziņojums par FP.
PP Jums taču piestāda kādu rēķinu par saviem pakalpojumiem. Jums jebkurā gadījumā šī fiziskā persona būs kreditors D 7.../K5.... Apmaksāsiet šo rēķinu caur kasi vai caur banku, dzēsīsiet savu kreditoru. D5.../K261,2620. Ne tā?
Protams,ka tā lieku.Betsāku aizdomāties konts 5610 ir norēķins par darba algu! Bet tā nav alga,jo nodokļus neatvelk.Konts72.. ir personāla algas! Tad sāku šaubīties:-/
Mīļais cilvēk, bet pati attiecīgos kontus izveidot vai piemeklēt nevariet. Protams ka tie nav 5610 un 72xx ( ja tie Jums skaitās darba alga). Bet vai kontu 5611 un 7211 izveidot nevariet, lai viss stāv pa plauktiņiem un nekas nesajūk un galvenais Jums pašai ne.
Bet protams Ilma,ka ir atsevišķi konti izveidoti un piemeklēti.Bet es aizdomājos par to, ka alga, un samaksa par pakalpojumu ir dažādas lietas. Tāds bija jautājums, varbūt filozofēju.:-)
Paldies. Jaukas brīvdienas.;-)
Tieši tā - dažādas lietas. Tad jau viss kārtībā. Arī jaukas brīvdienas. Es parasti tajās strādāju, ja vien nav kāds ekstrā pasākums:-)
Nu es tad nesaprotu vai 7210,7211 utt. ir samaksa par pakalpojumu. Vienalga kādā ar darba samaksu subkontā tas stāvēs, tie būs vai nu transporta,vai remonta,vai sakaru- jebkādi citi izdevumi, tikai ne ar algām un darba samaksu saistīti.Un tāpat kredītā 5610,5611 arī šim gadījumam neder. Tā kā es pārkārtotos uz kreditoru par pakalpojumiem un attiecīgajām izmaksām, neskarot minētos ne kontus, ne subkontus.
Protams.Nu konta nosaukumus jau katrs pats var izdomāt.
Закрыть
Краткое описание нарушения