Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Uzkrājums neizmantotam atvaļinājumam К списку тем
Uzkrājums neizmantotam atvaļinājumam
Sveiki. Jautājums par grāmatojumu.
Pagājušajā gadā grāmatvede aprēķinājusi uzkrājumu neizmantotajam atvaļinājumam un iegrāmatojusi D7250(atvaļinājuma izmaksa) K5630(uzkrātās atvaļinājuma izmaksas)
Vai šis grāmatojums ir bijis pareizs, jo lasot šeit lielākā daļa grāmato caur 4 grupas kontu nevis 5.
Un kāds man būtu pareizs grāmatojums, ja šogad šī summa ir palielinājusies?
Paldies
Ответы (11)
4 или 5, непринципиально
в этом году - на разницу
Ja grāmato caur 4., tad koriģējas UIN.
Ja caur 5.-tad nekoriģējas.
Cik nu man tas zināms.
Tad šādi grāmatojumi būtu pareizi, ja?
Palielinājums- Dt „Atvaļinājuma izmaksa” ( 7250 ) Kt „Uzkrātās atvaļinājuma izmaksas” ( 5630 )
Samazinājums Dt„Uzkrātās atvaļinājuma izmaksas”( 5630 ) Kt „Uzkrājumu samazinājums”( 6560 )
Soc.nodoklinevajag atsevišķi grāmatot? Iepriekšējā gadā tas laikam nav darīts. vismaz es neredzu nekur tādu gāmatojumu!!!
Parasti šis saucas Uzkrājumi atvaļinājumiem un iet pie 4xxx kontu grupas. VSAOI darba devēja parasti iet klāt pie uzkrātiem atvaļinājumiem.
caur 5 - тоже корректируется в случае с отпусками
проводки - у кого какие, я уменьшаю обратной проводкой и не вижу в этом криминала
Es arī ar otrādu grāmatojumu:-)
ļoti atvainojos, taču krievu valoda nav mana stiprā puse.
Vai bijāt domājusi, ka vnk pretējs grāmatojums?
Palielinājums- Dt „Atvaļinājuma izmaksa” ( 7250 ) Kt „Uzkrātās atvaļinājuma izmaksas” ( 5630 )
Samazinājums Dt„Uzkrātās atvaļinājuma izmaksas”( 5630 ) Kt „Atvaļinājuma izmaksa” ( 7250 ) ???
Jā tieši tā ( samzina izdevumus )
Es visu laiku uzkrājumus liku uz 4... kontu grupu un tad korigeju UIN deklaraciju. Bet redzu ka vairaki liek uz 5... kontu grupu. Vai tas nebus parkāpums ja es arī šoreiz uz 4... kontu grupu uzkrājumus attiecināšu.
Vai tomēr jāparkontē uz 5... kontu grupu.
Kā iesākāt, tā arī turpiniet - nav jēgas mainīt grāmatvedības politiku.
Par atšķirību starp 4...un 5... varat izlasīt 8. LGS (2.pielikuma 2. tabula)
Закрыть
Краткое описание нарушения