Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Valdes loc.pilnvarojuma līgums un dekrēts К списку тем
Guntaca 14.02.2011 14:05
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (5)
mani arī interesē šis punkts par dekrētu, tobiš bērna kopšanas atvaļinājumu vai nebūs tā, ka tas būs tikai 50% kā strādājošajam, kaut gan reāli atlīdzību nesaņem. vienīgais ko dara ir piedalās valdes sēdēs, bet tās ir reti.
Ilma
nesapratu, kas jānoformē caur UR??
Ilma
nesapratu, kas jānoformē caur UR??
Sibylla 20.05.2011 12:47
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
Valdes locekles dēkrēta gadījumos parasti tiek noformēts darbā kā cits- prokūrists, kas pilda šos pienākumus. Prokūru reģistrē UR.
redz , ko man VSAA atbildēja
Saskaņā ar grozījumiem likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" 1.panta2.c punktu, kas stājās apēkā ar 01.07.2009., komercsabiedrības valdes, padomes loceklis, kā arī cita persona, kura ieņem amatu, kas dod tiesības uz atlīdzību, ir darba ņēmējs, ja viņam atlīdzība ir faktiski noteikta. Izmaiņas likumā paredz iespēju personai vērsties Valsts ieņēmumu dienestā (VID) un slēgt darba ņēmēja statusu, nezaudējot valdes locekļa statusu, jo informāciju par personas darba attiecībām VSAA saņem no VID.
tad es saprotu, ka es saglabāju juridisko statusu un paraksta tiesības, ja es pārformējos. firmā ir vēl citi valdes locekļi, kas var tieši strādāt, mana funkcija būtu tikai piedalīties valdes sēdēs un balsojumos, ja tādi būtu.
Saskaņā ar grozījumiem likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" 1.panta2.c punktu, kas stājās apēkā ar 01.07.2009., komercsabiedrības valdes, padomes loceklis, kā arī cita persona, kura ieņem amatu, kas dod tiesības uz atlīdzību, ir darba ņēmējs, ja viņam atlīdzība ir faktiski noteikta. Izmaiņas likumā paredz iespēju personai vērsties Valsts ieņēmumu dienestā (VID) un slēgt darba ņēmēja statusu, nezaudējot valdes locekļa statusu, jo informāciju par personas darba attiecībām VSAA saņem no VID.
tad es saprotu, ka es saglabāju juridisko statusu un paraksta tiesības, ja es pārformējos. firmā ir vēl citi valdes locekļi, kas var tieši strādāt, mana funkcija būtu tikai piedalīties valdes sēdēs un balsojumos, ja tādi būtu.
Sibylla 23.05.2011 11:38
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть