Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Izpalīdziet К списку тем

Izpalīdziet
Uzņēmumā tāda situācija:

sniedzam gan tehnikas apkopes pakalpojumus, gan pārdodam rezerves daļas.

Kad pārdodam rezerves daļas izrakstam pavadzīmi, bet, kad sniedzam tikai pakalpojumu tad rēķinu.

Bet vēlējos zināt kā būtu pareizāk, ka līdz ar tehnikas apkopes pakalpojumu tiek pievienotas arī detaļas (piemēram traktoru remontējot izmanto arī mūsu detaļas)- mēs to visu apvienojam zem nosaukuma rēķins, vai daram pareizi?
Wesenga
Wesenga 16.02.2011 12:00
59 сообщений на сайте

Ответы (3)

Šāda tēma jau bija apspriesta, meklējiet meklētājā.

Ja sniedzat pakalpojumu, kas paredz detaļas nomaiņu - rēķins.

Ja pārdodat detaļu, ko uzmontēsiet - pavadzīme.

Lasīt savā metodikā.
Andaz
Andaz 16.02.2011 12:02
27892 сообщения на сайте
Es ieteikšu vienkāršāk. Tā kā no jau pag.gada01.01. nav ne rēķinu ne pavadzīmju, bet visi skaitās ATAISNOJUMA DOKUMENTI, tad izrakstiet tikai vienu un nosauciet Attaisnojuma dokumnts un viss būs OK. Tā arī ierakstiet savā metodikā un nebūs jālauza galva.
Ilma
Ilma 16.02.2011 15:12
30495 сообщений на сайте
Ilma - tā nu gan nevajadzēja Cilvēks tā jau neko nesaprot.

Nevajag sarežģīt dzīvi sev un citiem. Gadu desmitiem par preču pārvietošanu tika izrakstīts dokuments, kura nosaukums bija „pavadzīme”. Un visiem kļuva skaidrs, ka ar šādu dokumentu tiek piegādāta taustāma manta – prece, pamatlīdzeklis, materiāls. Kāpēc pēkšņi šis nosaukums jāatceļ vai jānomaina pret ko citu, pašiem nesaprotamu? Ko gan nozīmē vārds „pavadzīme”? Varam to iztulkot pavisam vienkārši – pavadošā zīme. Ar šo „zīmi” prece tiek „pavadīta” no viena īpašnieka pie otra. Tātad mēs droši varam saukt preču pavaddokumentu par „pavadzīmi”.

Kas attiecas uz nosaukumu „attaisnojuma dokuments”, tad, vadoties pēc loģikas vien, ir skaidrs, ka jebkurš dokuments, kas attaisno ienākumus, izmaksas vai nodokļu aprēķinus, ir attaisnojuma dokuments.

Savukārt „nodokļa rēķins” attaisnos tikai pievienotās vērtības nodokļa aprēķinus atbilstoši likumam „Par pievienotās vērtības nodokli”.
Andaz
Andaz 17.02.2011 11:00
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.