Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Profesiju kodi, var minēt divus? К списку тем
Daceluse 16.02.2011 12:53
1 сообщение на сайте
1 сообщение на сайте
Ответы (15)
Klasifikatora lietošana
Noteikumi paredz, ka Profesiju klasifikatora lietošana ir obligāta vairākās jomās, atgādina LM pārstāve. Proti, tas ir jāizmanto darba tiesiskajās un dienesta attiecībās, jo saskaņā ar Darba likumu, noslēdzot darba līgumu, tajā obligāti jānorāda darbinieka profesija, t.sk arods, amats, specialitāte, atbilstoši Profesiju klasifikatoram un vispārīgs nolīgtā darba raksturojums.
................ http://www.lm.gov.lv/text/80
Noteikumi paredz, ka Profesiju klasifikatora lietošana ir obligāta vairākās jomās, atgādina LM pārstāve. Proti, tas ir jāizmanto darba tiesiskajās un dienesta attiecībās, jo saskaņā ar Darba likumu, noslēdzot darba līgumu, tajā obligāti jānorāda darbinieka profesija, t.sk arods, amats, specialitāte, atbilstoši Profesiju klasifikatoram un vispārīgs nolīgtā darba raksturojums.
................ http://www.lm.gov.lv/text/80
Я бы не писала 2 кода, если работа схожая. Иначе надо установить в договоре отдельную доплату "par amatu apvienošanu".
Marika Kupče, Labklājības ministrijas speciāliste | 2. novembris (2010): Darbiniekam darba līgumā jābūt norādītai vienai profesijai un vienam kodam.
Neticat? Te tas ir rakstīts - http://www.lv.lv/?menu=jautajums&type=atverums&id=186
Neticat? Te tas ir rakstīts - http://www.lv.lv/?menu=jautajums&type=atverums&id=186
Zinaidaj 17.02.2011 15:01
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Jautājums jau arī ir uzdots pa nozarēm nevis par konkrētu profesiju.
Nav skaidrs, kā darbinieks pie viena darba devēja var strādāt trijās dažādās jomās vienlaikus. Viņš tātad ir nodarbināts vai nu mežsaimniecībā, vai lauksaimniecības uzņēmumā, vai medību saimniecībā.
Bet ja darbinieks pamatdarbā strādā vienā profesijā par grāmatvedi ( profesijas kods ), bet papildus izpilda apkopēja pienākumus, saņemot par to papildus samaksu , tad NETICU, ka nevar norādīt otru profesijas kodu.ManiM.Kupčes atbilde nepārliecināja.Lūdzu vēl kādu informāciju:-|
Nav skaidrs, kā darbinieks pie viena darba devēja var strādāt trijās dažādās jomās vienlaikus. Viņš tātad ir nodarbināts vai nu mežsaimniecībā, vai lauksaimniecības uzņēmumā, vai medību saimniecībā.
Bet ja darbinieks pamatdarbā strādā vienā profesijā par grāmatvedi ( profesijas kods ), bet papildus izpilda apkopēja pienākumus, saņemot par to papildus samaksu , tad NETICU, ka nevar norādīt otru profesijas kodu.ManiM.Kupčes atbilde nepārliecināja.Lūdzu vēl kādu informāciju:-|
Arī rakstu divus kodus, neredzu tur nekā briesmīga. Nekad nekādi aizrādījumi nav bijuši.
Arī ja darba vieta ir dažādās vietās, jomās, neredzu šķēršļus diviem amatiem, varbūt pusi dienas strādā vienā vietā, otru pusi- otrā.
Arī ja darba vieta ir dažādās vietās, jomās, neredzu šķēršļus diviem amatiem, varbūt pusi dienas strādā vienā vietā, otru pusi- otrā.
А может быть, не выходя из помещения, то у стола, то у станка...
И слесарем, и токарем, и сверловщиком, и сборщиком...
Маленькая фирмочка, чел. изделие сам один от начала до конца изготовит.
Какие коды и сколько писать будете ?
Моментами этот класификатор просто смешно читать. Не соответствует он теперешней действительности.
А кто из бухгалтеров в маленьких фирмах выполняет только бухгалтерские работы ?
И слесарем, и токарем, и сверловщиком, и сборщиком...
Маленькая фирмочка, чел. изделие сам один от начала до конца изготовит.
Какие коды и сколько писать будете ?
Моментами этот класификатор просто смешно читать. Не соответствует он теперешней действительности.
А кто из бухгалтеров в маленьких фирмах выполняет только бухгалтерские работы ?
šeit kritērijs ir viens - darba līgumā noteikta papildus samaksa. Ja visu dara par vienu samaksu, tad kods arī tikai viens un dari ko gribi ( LIEK ) par vienu samaksu.
Kel
ziņojumu: 6902 18.02.2011 01:43
в заданном примере напишу один код - валдес лоцеклис
В заданном критерии есть хозяин фирмы - валдес лоцеклис, и парочка наемных рабочих, + бухгалтер
ziņojumu: 6902 18.02.2011 01:43
в заданном примере напишу один код - валдес лоцеклис
В заданном критерии есть хозяин фирмы - валдес лоцеклис, и парочка наемных рабочих, + бухгалтер
Ja visu dara par vienu samaksu, tad kods arī tikai viens un dari ko gribi
А зарплата зависит от количества заказов и конкретных работ, которые нужны для выполнения заказа.
А зарплата зависит от количества заказов и конкретных работ, которые нужны для выполнения заказа.
Увы, такова реальность теперешней жизни.
В маленьких фирмочках все делают всё.
Вместе токарят, вместе слесарят, вместе собирают, вместе выезжают на место заказа монтировать свое изделие, если монтаж производится у заказчика.
В маленьких фирмочках все делают всё.
Вместе токарят, вместе слесарят, вместе собирают, вместе выезжают на место заказа монтировать свое изделие, если монтаж производится у заказчика.
И количество выполняемых профессий по класификатору в этом случае намного превышает количество работающих на фирме !!!!!!!
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть