Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PL auto
Lūdzu palīdziet kāds:-(
Šefs ir nolēmis pārdot vieglo auto meitai pa 100Ls, mašina ir uz uzņēmuma reģistrēta, kā PL ir jau nolietojies pa nullēm. Cik saprotu man jāuzraksta Līgums, tad rēķins, un viņa maksās skaidrā naudā, šefam uz rokas. Kā man grāmatot... Esmu iesācēja:-( Es varu pēc tam viņu norakstīt to auto.
Ответы (9)
(2) Ja tas nav pretrunā ar konkrētā nodokļa likumu, nodokļu administrācija, veicot nodokļu revīziju (auditu), ir tiesīga pārbaudīt darījumu cenas (vērtības) noteikšanas pareizību un precizēt darījuma cenu (vērtību) šādos gadījumos:
1) darījumos starp saistītām personām;
2) maiņas (bārtera), ieskaita darījumos;
3) ja cenu novirze pārsniedz 20 procentus no cenām, kuras nodokļu maksātājs īsā laika posmā piemēro identiskām (līdzīgām) precēm;
..................
Nesaprotu kā man pareizi rīkoties, mūsu šefs ir stūrgalvīgs:-(
1) jāizraksta pavadzīme tirgus cenās;
2) samaksa nevis šefam uz rokas, bet caur uzņēmuma kasi vai banku.
Viņš tam nepiekritīs ka caur banku. Viņš uzkata ka atlik.vērt.ir pa nullēm tad viņš var pārdot pa kādu summu grib, pa 100Ls. Es jau varu cau uzņēm.kasi ka iemksājusi tos 100Ls,iztaisu kases orderi.Jatā viņa vispār arī nemakās tos 100LS, TAS TIKAI PAPĪROS, priekš grāmatvedības.
Ну с такими заявками и продавать не надо, снять с учёта и забыть, сам же себе голова, зачем ещё какая-то бухгалтерия
Tā mašīna tagad skaitās meitai, viņa braukā. Kad pārdevām it kā viņai uzrakstījām nodošanas-pieņemšanas aktu,ko CSDD uzrādīt, Līgumu par automašīnu, rēķinu par 100Ls. :-(.
Mūsu lieta pateikt, kā jābūt, Jūsu - ignorēt.
Meita ir saistītā persona. Vadītājam jāzina sekas šādam darījumam.
Grāmatvedim jāatceras, ka viņš ir līdzatbildīgs.
Un viss
Un visu vadītājam rakstiski, lai nevarētu teikt, ka nebrīdinājāt kad pienāks laiks atbildēt par neparezu rīcību.8-)
Tieši tā kā Ilma saka - rakstiski: tā un tā, pārdod drīkst tikai par tirgus cenu, uzņēmuma maks nav privātais maksa, meita - saistītā persona, sekas-tādasuntādas.
Vadītājs rakstiski atbild - nospļautie spar visu! Pārdodu par 100 latiem un basta.
Tad arī grāmatvedim par šādu darījumu nebūs līdzatbildības.
Закрыть
Краткое описание нарушения