Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
mikrouzņēmuma nodokļis
Labdien, diemžēl neesmu grāmatvedis, bet vēlos saprast- ja manām mikrouzņēmumam ir peļņa pēc pvn samaksas 500LS, pieņemsim, ka izmaksu nav (nodarbojos ar pakalpojumu sniegšanu) un es vēlos savam darbiniekam samaksāt mēnešalgu 300LS, tad man jāreķina 9% nodokli no 500LS, vai no (500+ 300)LS
vid man atbildēja, ka "Ar mikrouzņēmumu nodokli tiek aplikts mikrouzņēmuma apgrozījums nevis peļņa, savukārt apgrozījums ir mikrouzņēmuma saimnieciskās darbības ieņēmumi ."
no šejienes jautājums, vai manu darbinieku alga ir saimnieciskās darbības ieņēmumi un no kādas summas jāmaksā 9% nodokli?
Paldies.
Ответы (7)
manu darbinieku alga ir saimnieciskās darbības izdevumi
no kādas summas jāmaksā 9% nodokli? mikrouzņēmuma apgrozījums=no pakalpojumu sniegšanu summas
9% maksā no apgrozījuma ( bez PVN), no 500 Ls.
Darbinieku alga ir uzņēmuma izdevumi, nekas šajā ziņā nav mainījies, vienīgais ka aprēķinātā alga = izmaksājamā summa.
Un vēl - maksā no apgrozījuma, nevis peļņas pēc PVN samaksas.
Solai:
Закон о налоге с микропредприятий
Статья 1. Употребленные в законе термины.
5) оборот - доходы от хозяйственной деятельности микропредприятия;
Правила Кабинета министров № 819
2. Плательщик налога с микропредприятий (далее - налогоплательщик) в декларации указывает следующие показатели микропредприятия за календарный квартал:
2.1. оборот (доходы);
2.2. работники и доход работников по месяцам.
3. Налогоплательщик, который зарегистрирован как облагаемое налогом на добавленную стоимость лицо,в оборот календарного квартала декларации не включает часть налога на добавленную стоимость.
Gestijai-
es lasīt protu
5) apgrozījums - mikrouzņēmuma saimnieciskās darbības ieņēmumi;
paldies, paldies, paldies.
principā viss skaidrs
Закрыть
Краткое описание нарушения