Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Dāvanu kartes К списку тем

Dāvanu kartes
1. Forumā nemitīgi figurē dokumenti - VID skaidrojošā vēstule par dāvanu kartēm un metodiskais materiāls par dāvanu kartēm. Šodien patērēju pusi dienas lai atratu šīs lietas, bet nekā, LŪDZU palīdziet.
Sancis
Sancis 16.02.2011 18:47
5 сообщений на сайте

Ответы (4)

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=10&id=875&hl=1

Metodiskais materiāls "Kases aparāti un kases sistēmas"
Giza
Giza 16.02.2011 18:59
6496 сообщений на сайте
Paldies, bet gribētos kaut ko tuvāku grāmtvedības metodikai.

Varbūt kāds var padalīties, kā tiek uzskaitītas dāvanu kartes, kas netiek izmantotas par visu tajās norādīto vērtību.
Sancis
Sancis 16.02.2011 19:14
5 сообщений на сайте
Uzņēmuma vadītājam ir jānosaka kārtība, kādā pārdot un uzskaitīt preces, lai izpildītu minēto normatīvo aktu prasības.

Pamatojoties uz likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 2. panta otro daļu, preču piegāde par atlīdzību ir ar pievienotās vērtības nodokli apliekams darījums. Saskaņā ar minētā likuma 8. panta pirmo daļu preču piegāde ir notikusi, ja preces nosūtītas vai atlīdzība par preču piegādi saņemta pirms preču nosūtīšanas. Tā kā kases aparātā vai sistēmā reģistrētā no pircējiem saņemtā samaksas summa par dāvanu karšu pārdošanu nav uzskatāma par ieņēmumiem, bet par avansa maksājumu (priekšsamaksu) un par to maksājams pievienotās vērtības nodoklis, tā grāmatvedībā uzrādāma konta „Avansa maksājumi par dāvanu kartēm” kredītā. No saņemtajiem avansiem aprēķināto pievienotās vērtības nodokļa summu grāmatvedībā iegrāmato, debitējot kontu "Avansa maksājumi par dāvanu kartēm" un kreditējot kontu „Norēķini par pievienotās vērtības nodokli".

Dāvanu karšu pārdošanu iesakām ieprogrammēt atsevišķā kases aparāta departamentā. Reģistrējot kases aparātā dāvanu karšu pārdošanu, pircējam tiek izsniegts kases aparāta čeks, kurā uzrādīta pārdotās dāvanu kartes summa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, PVN likme 18%, dāvanu kartes summa bez PVN un PVN 18% summa. Dienas finanšu pārskata „Z” atskaitē uzrādīsies pārdoto dāvanu karšu kopsumma, ieskaitot PVN. Lai pārdotās dāvanu kartes uzrādītu grāmatvedībā, uzņēmuma vadītāja noteiktajā kārtībā atbildīgā persona iesniedz grāmatvedībā atsevišķu pārskatu par nopirktajām dāvanu kartēm.Preču izsniegšanai par dāvanu kartēm iesakām kases aparātā ieprogrammēt atsevišķu norēķinu veidu, piemēram, „dāvanu kartes”. Ja par dāvanu kartēm tiek pārdotas arī ar PVN neapliekamas preces, tad iesakām ieprogrammēt divus norēķinu veidus- ar pievienotās vērtības nodokļa 18% likmi apliekamie darījumi un ar PVN neapliekamie darījumi. Saņemot preces par dāvanu kartēm, pircējam tiek izsniegts EKA čeks,

Ziņot par noteikumu pārkāpumu

Dab62

ziņojumu: 1648 29.01.
Aivareno
Aivareno 16.02.2011 19:55
6641 сообщение на сайте
Šeit paskaties - http://postcard.lv/davanu_kartesvarbūt ir kaukas noderīgs
Svilksys
Svilksys 16.08.2013 10:57
2 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.