Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Pāsnodarbinātais-problēma ar darijumu kodu К списку тем

Pāsnodarbinātais-problēma ar darijumu kodu
Pašnodarbināta persona 2010. gadā noslēdza autorlīgumu ar Uzņēmumu par darijumu 670 Ls apmērā, kurā pašnodarbināta persona ir "autors" bet uzņēmums ir "pasūtītājs" pie apmaksas noteikumiem nav atrunāts,ka pasūtītajs apmaksā IIN nodokli.(kaut autoratlīdzība ir 1003-kods- kuriem nodokļus ietur izmaksas brīdī)

izdrukājot no EDS pārskatu par 2010.gada"ienākumu izmaksātaju sniegtajiem pazinojumiem par fiziskai personai izmaksātajām summam" redzams ka uzņēmums no līgumā atrunātās summas 670 Ls nodokli nav ieturējis un ienākuma veida kodu norādijis 2007- ienākumi no citas saimnieciskās darbības.

Skatoties no pašnodarbinātās personas puses un pamatojoties uz noslēgto autorīgumu šis būtu ienākums kas deklarējams ar 1003 kodu- ienākumi no intelektuālā īpašuma, attiecīgi sastādot IIN gada pārskatu D1 deklarācijā pašnodarbināta persona iekļauj šos ienākumus un var atskaitīt attaisnotos izdevumus "autoru izdevumi"

Kā pašnodarbinātajai personai konkrēto darijumu pareizi atspoguļot IIN deklarācijā, ja rodas datu nesaskaņa par konkrētā darijuma veidu : pēc uzņemuma deklarētā 2007-ieņēmumi no citas saimn.darbības, pēc pašnodarbinātās personas autorlīguma -kods 1003-ieņemumi no intelekt. īpašuma??

ja darijumu deklaresim pēc pašnodarbinātā datiem, pieļauju ,ka VID radīsies jautajumi... likt IIN deklarācijai klāt līguma kopijas, lai VID redz ka tas ir autorlīgums??
Honee
Honee 17.02.2011 12:10
61 сообщение на сайте

Ответы (1)

IIN tad šinī gadījumā būs jāsamaksā Jums pašam.Un izdevumus arī variet piemērot. Ja nododiet caur EDS variet pielikt skenētu līgumu. Bet variet arī nelikt, ja radīsies jautājumi - atbildēsiet tad.
Ilma
Ilma 17.02.2011 12:36
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.