Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ziedota prece
Labdien. Gribēju vēlreiz pacilāt tēmu par ziedotu preci. Viss it kā ir skaidrs par pvn, atskaitītais priekšnodoklis jāatdod atpakaļ, bet kā viņu uzrāda tālāk. Es 2010.g. darīju tā: D8250 K611.. 100; D8250 K572.. 21.
UIn deklarācijā arī uzrādu kopējo ziedoto summu 121.00 Ls . Tagad esmu sašaubījusies, jo saņēmu ziņu no ziedotās preces saņēmēja, ka viņam VID atļauj uzrādīt tikai summu bez pvn. Kur tad tas pvn tagad karājas gaisā? Es taču nevaru to preci bez pvn nopirkt.
Ответы (7)
А в накладной ПВН указали что ли?
Jā, uzrādīju. Saprotu, ka nevajadzēja. Tikai kā tad lai atdod tai valstij to pvn atpakaļ? Tad uzreiz ir cits jautājums- tas tad jāliek uz citu kontu, būs ar saimn.darb nesaistītais izdevums. Tad sanaķ, ka ziedojot preci, pavadzīmi raksta bez pvn, pvn aprēķina ar gr.izziņu un iemaksā budžetā atpakaļ. Pie UIN deklarācijas 3 rindā pvn summu liek iekšā un reizina ar 1.5? :'(
Если дарите товар, который закупили на продажу, то ПВН на эту сумму не отчисляете в предналог уже при покупке. На этот товар не ПВН обратно государтсву надо было платить, а уменьшать отчисленный предналог за его покупку, так что, меняйте декларацию того периода, в котором отчислили предналог за этот подарок.
Es 2010.g. darīju tā: D8250 K611.. 100; D8250 K572.. 21.
и проводка неправильная, это не реализация,
Д8250 - К21ХХ (товарные запасы)
и на сумму ПВН, отчисленную как предналог, Д8250 - К572Х
Из-за того, что неправильно оформили накладную все проблемы и получились.
Это самопотребление. Налог будет всегда.
я провожу так.
Д2310 К6110 К5721
Д2310 К8291
Товарные запасы списывает программа.
Д7120 К2130
При самопотреблении не может быть речи о пожертвованиях, никаких льгот по ПНП не предусмотрено
Я поищу методичку по пожертвованиям в понедельник.
Labrīt. Paldies par atbildēm. To preci jau pirkām sen, nemaz nezinājām, ka ziedosim. Un ne jau vienā pavadzīmē tā prece bija nopirkta. Esam mazumtirdzniecības uzņēmums ar 3000 preču kodiem, prece nāk katru dienu pa 15 pavadzīmēm. Ziedojam apm 1x ceturksnī pa nelielām summām.Tur jau tā problēma. Forumā bija dažādi viedokļi jau iepriekš par pvn deklarāciju. Es to pvn atpakaļ budžetā esmu atmaksājusi, kā nu ir uzrādīts tā ir cita lieta. Mani vairāk interesē UIn deklarācijā uzrādāmaā informācija. Ziedojuma summā uzrādīju līdz šim visu summu ar pvn, bet no ziedojuma saņēmēja saņēmu informāciju, ka viņiem liek uzrādīt summu bez pvn. Tad sanāk , ka mana summa būs lielāka, ja neņemšu nost to pvn. Kur tad likt to pvn summu debetā? (līdz šim liku 8250 Ziedojumi). Varbūt kāds ir saskāries ar šādu problēmu?
Закрыть
Краткое описание нарушения