Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN un ES К списку тем

PVN un ES
Lūdzu padomu_esu mazliet saputrojusies-sekojoša situācija, LV uzņemums sniedz pakalpojumus Vācijā,Vācijā šis uzņēmumms reģistrējās kā PVN maksātājs un tur ar tika iesniegtas PVN deklarācijas un Vācijā arī tikai samaksāts PVN> Vai Mums ir tiesības Vācijā samaksāto PVN likt uz izdevumiem, lai samazinātu savus ienākumus?
Pikapu
Pikapu 18.02.2011 09:08
328 сообщений на сайте

Ответы (6)

Какая разница, где уплачен НДС, в Латвии или в Германии. НДС вообще не проходит через доходы и расходы.
Maija
Maija 18.02.2011 09:33
28223 сообщения на сайте
Ja pērkam preci Vācijā par skaidru naudu, viņu PVN liekam klāt pie izdevumiem. Bet kā šeit? Kur tad likt ja ne uz izdevumiem? Uz PVN tAČu nevar šeit likt Vācijas PVN;-)
Ilma
Ilma 18.02.2011 09:40
30495 сообщений на сайте
Bet VID mums liek ieņemumus grāmatot visu pilnu summu un tad es esmu neizpratnē, man šobrīt PVN samaksātais stāv bilances kontos, bet ieņēmumos ir pilna summa.
Pikapu
Pikapu 18.02.2011 09:40
328 сообщений на сайте
Vēl jau mulsina tas, ka Vācijā grāmatvede Deklarācijā vēlno visiem Vācijas čekiem atskaitījusi priekšnodokli un tad nesaprotu, vispār vairāk neko:(( Jo tad izdevumus būtu jāliek bez PVN, bet kaut kā nav logīski??

VID liek mums vispirms izrakstit rēķinu no LV uzņēmuma PVN makšātāja numuru uz savu uzņēmumu tikai PVN masātāja numuru Vācijai un tad atkal mēs ar Vācijas PVN maksātāja numuru piestādam rēķinu Vāciešiem.Es kaut kā saputrojos tajā, ar kādām summam tad tie rēķini ir rakstāmi.??
Pikapu
Pikapu 18.02.2011 10:11
328 сообщений на сайте
Saņēmu atbildi no VID

Labdien! Samaksātais Vācijā VAT ir jāuzskaita grāmatvedībā analoģiski Latvijā samaksātam nodoklim, un tas netiek ietverts izdevumos. Vienlaicīgi atgādinām, ka Valsts ieņēmumu dienests nesniedz konsultācijas grāmatvedības jautājumos. Ar cieņu VID konsultanti
Pikapu
Pikapu 18.02.2011 10:46
328 сообщений на сайте
Neieskatījos, ka Jūsu jautājums ir par IZRASKTĪTO rēķinu.Tad jūs izrakstiet šeit savam uzņēmumam Vācijā rēķinu? Tad jau tā ir pārvietošana un PVN tur nemaz nav. PVN uzskaites kārtība Vācijā tad ir sava izraksta rēķinu ar Vācijas PVN , par izdevumiem grāmato uz Vācijas priekšnodokli un samaksā PVN no starpības arī Vācijā kā pie mums.
Ilma
Ilma 18.02.2011 14:28
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.