Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Rokas nauda
Labdien!
Sakiet mīļie grāmatveži kā pareizāk iegrāmatot atgriezto rokas naudu par tehniku, ja iepriekšējā grāmatvede to uz atlikumiem 01.01.2004 nekur nav atspoguļojusi? Patiesi esmu izmisusi!!!
Ответы (8)
kas tā par rokas naudu ko atgrieza? Parasti rokas naudu iemaksā lai pārdevējs nepārdotu preci citam, un kad darījums noticis, tad no kopsummas atskaita iemaksāto rokas naudu (samaksājot jau par preci starpību). Varbūt tas ir depozīts? Man piemēram stāv LMT depozīts jeb garantijas nauda citos debitoros.
Для начала найдите, куда ее загнали, а потом отсторнируйте проводки обратно. Если найти невозможно, то проводите как доход (вернули вам) или расход (вернули вы).
Ja jau beigās tā ir daļa no cenas, kāpēc gan negrāmatot kā avansa maksājumu par pamatlīdzekli piemēram - 1260/2620. Es tā darītu.
Tāpēc, ka ja gadījumā tas pircējs, kas iemaksāja rokas naudu nenopērk pēc tam - atsakās pirkt, viņam pēc rokas naudas līguma noteikumiem nav tiesību saņemt atpakaļ rokas naudu, tad tie jau ir tītie ieņēmumi (citi vai ārkārtas). šodien tu atceries cik liela bij summa un kur ieliki, bet pēc gada vairs neatcerēsies vai atnāks cita grāmatvede, aks vispār nezina, redz kā Mince, nezin, kur nu ielika iepriekšējā grāmatvede.
Piekrītu Maijai, vispirms jāsameklē, kur ielika otrā grāmatvede, tad tā situācija droši vien būs skaidrāka.
Sveiki vēlreiz!
Situācija lūk šāda, tā rokas nauda tika iemaksāta līzinga kompānijai tad, kad tika noslēgts operatīvais līzings. Un nu šogad mēs izpērkam šo tehnikas vienību un līzinga kompānija mums atgriež šo rokas naudu un esmu izmeklējusies līdz nelabumam, bet nevaru to atrast iegrāmatotu kādā kontiņā, tagad nezinu ko iesākt! Lūdzu palīdziet!!!
Viņu vajadzēja ielaist citos debitoros toreiz un tagadiņ tos citus debitorus dzēst. Varbūt pazvaniet tai grāmatvedei, kur viņa to iegrāmatoja?
Sazvanījos ar viņu, bet redziet viņa arī neatceras vai vispār ir grāmatojusi to rokas naudu, un tagadiņ man šī putra jāizsmeļ!
Njā, tad nekas cits neatliek kā likt ieņēmumos, iespējams, ka viņa norakstījusi izdevumos.
Закрыть
Краткое описание нарушения