Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Apdrošināšaas polise in IIEN К списку тем

Apdrošināšaas polise in IIEN
Labdien! Sakiet lūdzu, kas notiek ar IIEN nodokli, ja darbinieks pārtrauc darba attiecības un saglabā sev polisi? Uzņēmums ietur no darbinieka? Ja uzņēmums nav ieturējis no darbinieka, bet nodevis ziņas par fiz. per. izm.summām, no kurām neietur IIEN, tad ko dara fiz. persona? Viņa var tālāk nelikties ne zinis, jo nav pienākuma sastādīt gada ienākuma deklarāciju?
Daigay
Daigay 04.03.2011 00:27
102 сообщения на сайте

Ответы (4)

Nav jums, lūdzu, kāds komentārs? Vai uzņēmums varēja nodot paziņojumu ar kodu 2021?
Daigay
Daigay 04.03.2011 13:24
102 сообщения на сайте
Varbūt kautko nesaprotu, bet nav skaidrs, ko Jūs esat darbiniekam izmaksājuši , lai nodotu paziņojumu ar kodu 2021. Apdrošināšanas prēmiju summas parasti iekļauj darbinieka ienākumos un tad, nosakot apliekamo ienākumu, piemēro IIN 8.panta5.daļas normas.
Abra
Abra 04.03.2011 14:57
2285 сообщений на сайте
Tiek apmaksāta veselības polise par gadu. Darbinieks tiek atlaists, polise viņam paliek. Sanāk, ka par atlikušajiem mēnešiem, kad darbinieks ir prom, viņa vietā atlikušo summu par polisi maksā bijušais darba devējs. Soc. nodokli ir samaksājis, bet ienākuma nodokli nav. Vispār kā te tagad jārīkojas, jo tagad ir iesniegts paziņojums ar 2021 kodu un pie šī koda darbiniekam jāiesniedz it kā gada deklarācija. Bet vai vispār šādu maksājumu zem ši koda varēja pabāzt? Manuprāt to visu vajadzēja pie atlaišanas skatīties, rēķināt pārsnieguma summas un jāietur nodoklis no darbinieka un uzņemumam jāmaksā budžetā, nevis darbiniekam kaut kā pašam ar gada deklarāciju.
Daigay
Daigay 04.03.2011 15:16
102 сообщения на сайте
Veselības apdrošināšanai ar 2021 kodu laikam gan nav nekāda sakara.

to visu vajadzēja pie atlaišanas skatīties, rēķināt pārsnieguma summas un jāietur nodoklis no darbinieka un uzņemumam jāmaksā budžetā
Abra
Abra 04.03.2011 15:45
2285 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.