Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
НДС в сделках с лесоматериалами К списку тем
НДС в сделках с лесоматериалами
Помогите разобраться.Оказание услуг связанных с лесоматериалами, совершенными на территории Латвии для Латвийских налогоплательщиков облагается по ставке 18% и указываются в приложении к декларации, а как быть, если услуги оказаны на территории Латвии участникам Евросоюза, что с НДС 0 или 18 и надо ли указывать эти сделки в декларации?
Спасибо
Ответы (5)
Kokmateriālu piegāde ES teritorijā neatšķiras no citu preču piegādes ES teritorijā un apliekas ar 0% PVN likmi. Bet PVN deklarācijā darījums tiek uzrādīts pielikumos par kokmateriālu piegādi (kā agrāk), tikai tas vairs nebūs nebūs eksports. Ja tā nav pareizi, lai kāds palabo
Cik es noprotu, tad tas darījums notiek Latvijas teritorijā, pVN likuma 4.pantspreču piegādes vieta:
1) ja preces tiek nosūtītas vai transportētas, ir tā vieta, kur atrodas preces, kad tiek uzsākta preču nosūtīšana vai transportēšana;
2) ja preces tiek nosūtītas vai transportētas, ir tā vieta, kur atrodas preces to piegādes laikā;
.....
Varbūt es kļūdos, bet ja viss notiek Latvijas teritorijā tad piemērojas 13.2.panta18% likme uz KTPR un PVN deklarācijas pielikums par darījumiem ar kokmateriāliem.
Konsultējos VIDā un man teica, ka jā tas būtu 13.2.panatadarījums iekšzemē ar 18%, ebt vēl japalsot likuma VI daļa, jo klients tomēr ir ES dalībvalsts. Lai gan VI daļa ir par PVN piemērošanu darījumiem ES teritorijā.
Nu nezinu, varbūt kāds zinošāks pateiks.
Спасибо за ответыю Как я поняла,услуги по обработке лесоматерилов, оказанных в Латвии облагаемому в стране участнице клиенту облагаются по 0 ставке. Хотя в статье 28 закона (применение ставки 0 %) нет нмчего по лесоматериалам.Может кто нибудь знает наверняка как правильно?
Es protams varbūt kļūdos, bet, ja nevar atrast nevienu pantu pēc kura jāpiemēro 0% likme, tad šai gadījumā piemērojas 13.2.pants jo es sapratu, ka kokmateriāli netiek izvesti no Latvijas, darījums notiek Latvijas teritorijā. 28.pantsattiecas uz darījumiem ES teritorijā. Ja tā būtu nevis kā prce (kokmateriāli), bet gan kā pakalpojums, tad varētu piemērot 0% likmi, bet tad jāmeklē pēc kura panta... neatceros kur tieši bet bija, ja tiek sniegts pakalpojums ES dalībvalsts klientam, tad pakalpojuma sniegšanas vieta tiek uzskatīta ES dalībvalsts klienta juridiskā adrese (pat ja darījums notiek Latvijas teritorijā).
Tad jūs sniedzat pakalpojumu vai preci? UN kā tas tiek noformēts, vai ir līgums ar ES dalībvalsti?
Lai būtu droši, es ieteiktu piezvanīt uz savu VID nodaļu konsultantam.
Закрыть
Краткое описание нарушения