Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Individuālais komersants К списку тем

Individuālais komersants
Labdien! Nezināju pie kā griezties un kam jautāt arī nav kam uz vietas, tāpēc vēršos pie Jums - varbūt varēsiet palīdzēt.

Lieta tāda, ka īsti nesaprotu ar to vienkāršo ierakstu kā ir. Ja es no firmas konta izņemu skaidru naudu, tad man tā nauda it kā jāieliek "kasē". Un ja lieku kasē tad jāraksta ieņēmumu orderis?

Un vēl par to bankas kontu, ja vienā dienā vairākas reizes tiek izņemta nauda, vai varu to apvienot vienā summā un ielikt "kasē"? Un tā pat varu darīt ar komisijas maksām, ja par katru reizi izņemtu naudu 1 Ls un dienā tie ap 4 Ls. Tad izdevumu žurnālā varu rakstīt uzreiz vienā datumā 4 Ls?
Sandrakalnina
Sandrakalnina 08.03.2011 12:27
47 сообщений на сайте

Ответы (9)

Кассовые ордера и кассовую книгу вести не надо -все вписывается только в журнал. Комисси можно и объединить, хотя я никогда так не делаю -в экселе все красиво копируется.
Julijatim
Julijatim 08.03.2011 12:34
8799 сообщений на сайте
Tad labāk būtu katru atsevišķi darījumu rakstīt nevis apvienot?

Es tagad vadu visu www.vadipats.lvsistēmā un tur žurnālus automātiski savada.

Un ja es reiz kasē ielieku naudu, tad kas man skaitīsies attaisnojuma dokuments?

Vispār īsti nesaprotu ar tiem orderiem. Es katram čekam rakstu izdevuma orderi, un tad saspraužu kopā, bet nezinu vai daru pareizi.
Sandrakalnina
Sandrakalnina 08.03.2011 12:39
47 сообщений на сайте
Rakstu latviski:

Kases orderus un kases grāmatu ne vajag, jo Jums jākarto tikai Ieņēmumu-izdevumu žurnālu. Komisijas naudu var apvienot, bet strādājot datorprogrammā tas nav ērti.

VID regulāri taisā bezmaksas seminārus par žurnālu aizpildīšanas kartību.
Julijatim
Julijatim 08.03.2011 12:51
8799 сообщений на сайте
Tad tagad sekos muļķīgs jautājums

Kur lai lieku visus čekus, kaut kur smuki salīmēt uz kādas lapas?

Un pie reizes varbūt zināsiet arī šim jautājumam atbildi

Kā ir ar kravas auto ceļazīmēm?

ja kravas auto patērē 50 L uz 100 km, tad man par katru čeku kur pirkta degviela, jāraksta uz kurieni auto braucis? Maršrutus varu apvienot vienā lapā un visam mēnesim?

Ai, tik stulbi jautājumu man sanāk, tik man piektdien jāiet uz konsultācijām par to kārtošanu, bet negribu būt galīgi DURA
Sandrakalnina
Sandrakalnina 08.03.2011 13:02
47 сообщений на сайте
Katram čekam, lai varētu norakstīt 70% uz saimn.darbības izdevumiem jāizdara ieraksts ceļazīmē.Ja ceļazīmi neraksta - uz saimn.darbības izdevumiem tikai 50%.čekus pie ceļazīmes.
Ilma
Ilma 08.03.2011 13:21
30495 сообщений на сайте
Vai tad kravas auto degvielu arī noraksta tik 70%?

Likumā teikts, ka tik personīgā vieglā automobiļa (izņemot vieglo automobili ar speciālo aprīkojumu) ekspluatācijas izmaksas (arī izdevumus par degvielu) izdevumos ietver proporcionāli saimnieciskās darbības vajadzībām nobraukto kilometru skaitam, pamatojoties uz detalizēti izstrādātiem maršrutiem, bet ne vairāk kā par 70 procentiem. Ja maksātājam nav atbilstoši noformētu attaisnojuma dokumentu, izdevumos ietver ne vairāk par 50 procentiem no faktiskajām izmaksām.
Rasule2
Rasule2 08.03.2011 20:47
240 сообщений на сайте
Ups, kravas a/m visu 100% uz izdevumiem:-)
Ilma
Ilma 08.03.2011 21:11
30495 сообщений на сайте
Jā, kravas uz visiem 100 %.

Vēlreiz jautāšu, vai visa mēneša ceļazīmes var apvienot vienā?
Sandrakalnina
Sandrakalnina 09.03.2011 14:59
47 сообщений на сайте
Kāpēc gan nē? Galvenais lai jums pašiem būtu ērti darboties.
Livijano
Livijano 09.03.2011 15:18
601 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.