Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PL nodoklu vajadzibam
Ludzu palidzibu.
Kadu summu ir nepieciesams noradit UIN dekl. sadala pie "Apliekama ienakuma samazinasanas" sekojosas situacijas gadijuma:
Pardots PL 06.02.2010(PL sakotneja vertiba = 3289.25 Ls)
PL nodoklu nolietojums 2009 = 1315.7 (atlikusi vertiba ir 1973.55 Ls)
PL nodoklu nolietojums 2010= ?
Ka nolietojums ir jarekina 2010. gadam, ja PL tika pardots 06.02.2010 (vai par pilnu gadu vai par 2 menesiem, kamer tas bijis uzn. ipasumaa). Kada summa ir jaatspogulo UIN dekl. pie "Apliekama ienakuma samazinasanas"?
Ответы (6)
Esmu jau lasījusi šo likuma pantu, bet diemžēl man tas šķiet nesaprotami tik vai tā. Tādēļ ļoti priecātos, ja kads varētu kaut ko ieteikt.
Vai tad 13.pantā nav paskaidrots, kādā veidā koriģē kategoriju, iegādājoties, veicot kapitālos ieguldījumus vai izslēdzot PL?
Es šo pantu neizsprotu, tādēļ arī lūdzu palīdzību no pieredzējušiem cilvēkiem. Vai Jūs man varētu ieteikt, kā pareizi rīkoties?
Ja runa iet par PL nolietošanu nodokļu vajadzībām, tad pirmkārt, aprēķina nevis katram PL atsevišķi ( ja vien nav NĪ vai a/m iegādāta pēc likumā norādītā datuma, tiem katram PL atsevišķi), bet visai kategorijai kopā un par visu gadu neatkarīgi no kāda PL izslēgšanas datuma, bet samazina kategorijas uz gada sākuma atlikušo vērtību no kuras rēķina nolietojumu par izslēgtā PL atlikušo vērtību finanšu grāmatvedībā un ja nav atlicis neviens PL kategorijā, tad atlikušo vērtību nodokļu grāmatvedībā pieskaita kopējam PL nolietojumam nodokļu nolietojumam.
Navzināms kas tas par PL, vai kategorijā ir vēl palikuši citi PL.
Liels paldies Ilma par Jūsu skaidrojumu, tagad es sapratu butibu. Lai Jums veicas!
Закрыть
Краткое описание нарушения