Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN-priekšnodoklis!! К списку тем

PVN-priekšnodoklis!!
Jautājums- ja uzņēmumam nav notikuši ilgstoši darījumi- nav no kā aprēķināt PVN, deklerācijā regulāri ir nulles, bet ir vēl kreditoru rēķini,kas saistīti ar saimniecisko darbību- vai var atskaitīt priekšnodokli?
Wesenga
Wesenga 17.03.2011 15:32
59 сообщений на сайте

Ответы (3)

ja kaut kad ir bijuši apliekami darījumi, un saimn.darbība nav pārtraukta, tad var. bet tagad VID visu tulko nedaudz savādāk...

pie pvn pārmaksas atgūšanas (kas izveidojās līdz 30.06.2010.) vienai firmai, kam pirms gada bija apliekami darījumi un turpinājām atskaitīt priekšnodokli - atgrieza, bet otrai, kurai no darbības sākuma vēl nebija apliekamu ieņēmumu - neatgrieza priekšnodokli un teica, ka nedrīkst atskaitīt.
Pinkrose
Pinkrose 17.03.2011 15:38
447 сообщений на сайте
jā, apliekami darījumi ir bijuši ļoti ilgi, bet šobrīd ir tā,ka firma turpina darboties, bet apliekamu darījumu nav. un īsti nav skaidrs par to priekšnodokli.

cik ilgu periodu no apliekamo darījumu neesamības tad var atskaitīt to priekšnodokli?:-|
Wesenga
Wesenga 17.03.2011 15:47
59 сообщений на сайте
Tā īsti nevar teikt "cik ilgu periodu no apliekamo darījumu neesamības tad var atskaitīt to priekšnodokli?", jālasa, kā likumā - var atskaitīt priekšnodokli izdevumiem ar PVN apliekamu darījumu nodrošināšanai, ja apliekamu darījumu nav, tad nav ko nodrošināt. Lai citi izsaka viedokli. Es vairs neatskaitu priekšnodokli, bet summas mums ir nenozīmīgas. Ja summas lielas , jāinteresējas.
Pinkrose
Pinkrose 17.03.2011 16:20
447 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.