Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Uzkrājumi atvaļinājumiem К списку тем
Uzkrājumi atvaļinājumiem
Sakiet lūdzu kā pareizi aprēķināt uzkrājumus, ja visi DN strādā pēc grafika. Tad visu algu par gadu dalīt ar faktiski nostrādātām dienām?
Bet UIN deklārācijā par šiem uzkrājumiem jāpalielina apliek.ienākums?
Ответы (25)
Iedomājieties, ka visi 1.janvārī tiek atbrīvoti, un tā arī aprēķiniet.
Ar gadu gan nav nekāda sakara - aprēķinā jāizmanto pēdējie 6 mēneši.
Par UIN deklarāciju - es nepalielinu, jo aprēķins ir detalizēts par katru darbinieku.
Palielina tad, ja aprēķins veikts pēc 3P formulas.
Es atkal gada algas izdevumu dalu ar 12- viena mēneša vid.alga+ darba devēja VSAOI = izdevumi uzkrātajiem atvaļinājumiem, jo tam nav ko saspringt, jo tas tāpat ir virtuāls cipars, lai es tam tērētu savu laiku. UIN deklarācija palielinu apliekamo ienākumu, kad samazinās šis cipars par to ( starpība ) samazinu apliekamo ienākumu UIN.
3P formula laikam ir manējā ( neesmu pārliecināta, jo arī dzirdu pirmo reizi):-D
Jā, Ilma, izskatās, ka Jūs rēķināt pēc 3P formulas - палец, пол и потолок.
Tādā gadījumā noteikti jāiekļauj UIN deklarācijā.
Kā gan Jūs varat nezināt, kas ir 3P formula, ja lielākā daļa grāmatvežu (sevišķi, jauno) strādā ar šo formulu dien'dienā.
Mūsu laikos tas saucās - "franko patalok ":-D
Nu, paldies, mīļie kolēģi par informāciju:-D .Man nav to darbinieku nevienā manis pārzinātajā uzņēmumā tik daudz, es rēķinu katram atsevišķi, nu arī apmēram tas sanāk, bet es tāpat nemitīgi vai nu palielinu vai samazinu apliekamo ienākumu.:-). Tas 3P man labi neizklausās, ja ari vēl citur grāmatvedis to lieto;-)
Par UIN deklarāciju - es nepalielinu, jo aprēķins ir detalizēts par katru darbinieku.
Рассчитать достоверно все равно нельзя. Ну, не 3П формула, значит магический шар. Чел пойдет в отпуск в декабре, а в августе у него будет премия. Или зарплата поменяется. Или государство минимальную зарплату в октябре увеличит. Опять же, если у чела не минималка, то на точную цифру не выйти.
Kel
Tāpēc jau katru gadu tiek veiktas korekcijas.
Все равно не поняла. В моем разумении коррекция мб только по факту.
Kas tur ko nesaprast.
Uzkrājumus neizmantotiem atvaļinājumiem aprēķina katra gada beigās un koriģē no iepriekšējiem gadiem jau uzkrāto summu.
jau kuro reizi lieku šo saiti:
http://www.tilde.lv/Download/Materiali/AktualitatesGramatvezaDarbaSastadotGadaParskatu.pdf
taču vecākas tēmas sākumā jāskatās, pirms jautājumu raksta.
Айвар, такую коррекцию делают все. Я не вижу основания утверждать, что ваш метод дает абсолютно точную цифру и вы можете гордо пройти мимо декларации.
Анда, ну и? что, этот сайт истина в последней инстанции? Тема из разряда вечных.
А поговорить?
...О делах наших скорбных покалякаем....
кофеек с плюшкой и жизнь станет веселей
Kel, es nemaz nepretendēju uz истину в последней инстанции.
Man pietiek ar to, ka zinu - rīkojos pareizi.
Bet ko Jūs nesaprotat - es patiešām nesaprotu.
Andas piedāvātajā piemērā ir atbildes un apliecinājums manis rakstītajam.
Ja formula 3P - uzkrājumi, ja detalizēts aprēķins - uzkrātās saistības un izdevumi, bez UIN.
Илма, а выбор небольшой, или 3П или хрустальный шар (как у Айвара).
Айвар, я тоже не претендую, просто высказала свою тз.
uzkrātās saistības - это заранее известная сумма, что с отпускными сомнительно (обосновала выше). Никого ни к чему не призываю.
Kel
Labi, ka nepretendējat uz patiesību pēdējā instancē.
Es savukārt ticu divām lietām - loģikai un arī zvērinātam revidentam, kuram ir dotas tiesības pārbaudīt grāmatvežu darbu.
Закрыть
Краткое описание нарушения