Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Biedrības gada pārskats
Sveiki! Lūdzu, lūdzu palīdziet ... Gada pārskats biedrībām... ar ko atšķiras Ieņēmumu un Izdevumu pārskats no Ziedojuma un dāvinājuma pārskata... es domāju izdevumu daļu, ko raksta vienā, ko otrā... ar saņemto man viss ir skaidrs... Jau iepriekš pateicos!
Ответы (12)
Ieņēmumu un Izdevumu pārskats = прибыли/убыткам в обычном понимании, а Ziedojuma un dāvinājuma pārskats показывает конкретного дарителя
MK nr.808 sarakstīts par Ieņ.-izd.pārskatu, bet Zied.-Dāvin.pārskatā par izdevumu daļu nav atšifrējuma...

Manas domas varētu būt, ka Ieņ.-izd.pārskats ir kā SIA PZA, savukārt Zied.-Dāv.pārskatā reālie izdevumi, proti, pārskata gada izd. + virsgr. Bilances Debet konti uz gada sāk. un - Bilances Debet konti uz gada beigām, jo tur jau norēķini ar D21..D23..D51.. D54 ... ???
Man gan ar šo ziedojumu pārskatu nav bijusi saskaršanās, bet ja būtu tad :
Piemēram ir saņemts ziedojums 100ls ( minēts konkrēti kādam mērķim), ja pārskata gadā šis mērķis realizēts pilnā apmērā un visa ziedotā nauda iztērēta, tad izdevumu daļā arī 100ls ( jāskatās tikai vai var likt neatšifrējot, vai tomēr jāatšifrē), atlikums 0.
Attiecīgi, ja vēl nav iztērēts, atlikumā 100ls.
Ja saņem vienkārši ziedojumu, liktu visu summu uz izdevumiem bez atlikuma kā iztērētu biedrības mērķu sasniegšanai.
savukārt Zied.-Dāv.pārskatā reālie izdevumi, proti, pārskata gada izd.
====================================
Ну что Вы ерунду говорите? Посмотрите сам бланк.(norāda iepriekšējos gados ziedojumos un dāvinājumos saņemtās naudas summas atlikuma un šādā veidā iegūtās mantas atlikuma vērtības kopsummu pārskata gada sākumā)
Мало того, что указать от кого, так еще указать на какие цели истрачено.
Tas laikam ir mazliet ne pa tematam,bet kur Rīgā var dabut tos biedrības gada pārskata papirus?
Vai ir biedrībām arī mēneša un cet. kādi pārskati vai atskaites?
Если есть работники, то отчеты сдавать надо каждый месяц. 3-е приложение.
Закрыть
Краткое описание нарушения