Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Paaugstina azartspēļu nodokļa likmi К списку тем

Paaugstina azartspēļu nodokļa likmi
Otrdien, 22. martā, Ministru kabineta (MK) sēdē valdība apstiprināja grozījumus likumā par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli, nosakot ar šā gada 1.jūniju paaugstināt azartspēļu nodokļa likmi.

Nodokļa likmes par ruleti (cilindriskās spēles) un kāršu un kauliņu spēli tiks paaugstinātas (par katru galdu gadā) no 9600 uz 10 560 latiem, savukārt videospēlēm un mehāniskiem automātiem valdībā tika apstiprināta nodokļa likmes palielināšana par katra automāta katru spēles vietu no 1680 uz 1920 latiem gadā.

Tāpat valdība lēma, ka, sākot ar 2012. gadu, azartspēļu nodokļa likme iepriekš minētajām pozīcijām tiks papildus paaugstināta vēl par 10%.
Andaz
Andaz 24.03.2011 13:10
27892 сообщения на сайте

Ответы (1)

Lai mazinātu uzņēmējiem birokrātiju un tiktu atvieglota nodokļu administrēšanas procedūra, grozījumi paredz, ka turpmāk uzņēmējiem, mainot azartspēļu automātus un iekārtas no vienas norises vietas uz citu, nebūs jārēķina proporcija azartspēļu nodokļa apmēra noteikšanai konkrētai pašvaldībai, jo katrā norises vietā nevarēs mainīt kopējo spēļu automātu norādīto skaitu.

MK sēdē tika apstiprināti arī grozījumi Azartspēļu un izložu likumā, nosakot, ka ar šā gada 1. jūliju azartspēļu automātus un iekārtas, kā arī spēļu automātu spēles programmas, kas tiks uzstādītas un ekspluatētas Latvijā, nebūs jāmarķē.

Grozījumi apstiprināti, jo, izvērtējot pastāvošo kārtību, secināms, ka marķēšana ir novērtējama kā nevajadzīga valsts resursu patērēšana, kas rada arī papildu slogu uzņēmējiem, jo, kopš pastiprinātas prasības azartspēļu automātiem un to spēles programmām noteikta sertificēšanas kārtība, izveidota attiecīga datu bāze, ar kuras palīdzību iespējams efektīvi sekot līdz azartspēļu iekārtu izvietojumam.

Šobrīd saskaņā ar Azartspēļu un izložu likuma normām azartspēļu automāti un iekārtas, kā arī spēļu automātu spēles programmas pirms uzstādīšanas un izmantošanas Latvijā tiek reģistrētas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā un tām ir jābūt sertificētām, kā arī par katru azartspēles iekārtu un automātu līdz šim bija jāsaņem marķēšanas zīme, kura bija derīga uz kalendārā gada trīs mēnešiem. Taču turpmāk uzņēmējam nevajadzēs sniegt iesniegumu par marķēšanu un nepieciešamos dokumentus, kā arī maksāt valsts nodevu par marķēšanas zīmes izsniegšanu.

Likumprojektus vēl izskatīs un par tiem lems Saeimā.

Avots: Finanšu ministrija
Andaz
Andaz 24.03.2011 13:11
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.