Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ofisa inventārs
Labdien!
Vēlējos noskaidrot vai no firmas naudas varu pirkt ofisam ledusskapi, tējkannu un tādas lietas?
Ответы (19)
конечно! плазменную панель не забудьте!
kafijkannu arī vajag. Tiem, kas nedzer tēju.
Vai tiešām ir tik grūti norāmāli atbildēt?
Mīļā Evija! Drīkst pirkt par uzņēmuma naudu visu, ko sirds kāro. Pilnīgi visu!
Jums, kā grāmatvedei, tas nu būut jāzina
protams, ka variet. Mums arī ir ledusskapis, tējkanna, gāzes plīts utt.
Un vai Tu, Andaz, man varētu paskaidrot, kāpēc nevar pirkt? Es taču tikai vēlējos pārliecināties.
А кто сказал, что нельзя? Покупайте всё, что вздумается и на что хватает средств, другое дело какие налоги будете платить
это нам не спрашивали!
это дЭвушака сама знает
O, man ar vispār līdzīgs jautājums - žēl, ka neviens tā arī izsmeļoši neatbildēja. Mums ir mazs mikrouzņēmums un vajag ofisam šādas tādas virtuves lietas - nu var protams pirkt arī tāpat, bet nu kopā savāksies pietiekami, lai PVN atmaksa tomēr būtu vēlama. Tāpēc vēlreiz - vai šādas lietas var tikt definētas kā pamatlīdzekļi ( tejkanna, tosteris, ledusskapis, utt ), ja nē - augstāk bija minēts par nodokļiem - kādi nodokļi ir jāmaksā par nopirktajām precēm? Kamer tie ir < PVN tikmēr jau arī it kā sanāk izdevīgi.
Ja šos priekšmetus izmantosiet saimniecības vajadzībām - varat droši atskaitīt PVN pilnā apjomā, ja izmantosiet kā prezentācijai, tad attiecīgi 40 un 60% no PVN summas, ja savu darbinieku personīgajām vajadzībām, persifinicējot tos pēc uzvārdiem, tad pielīdzināt šo summu algai un samaksājiet gan VSAOI, gan IIN
kā ledusskapis piedalīsies saimnieciskajā darbībāLOL
Paldies Cherrutti - laba atbilde, ja vēl var jautāt, piemēram tā kā MU nemaksā VSAOI un IIN no algas, tad vai ir izņēmumi attiecība uz šādiem pirkumiem? Jebkurā gadījumā paldies.
Linetei - nu es gan neesmu grāmatvedis, bet manuprāt, piemēram kafejnīcā ledusskapis diezgan tieši piedalās saimnieciskajā darbībā, ja paskatāmies no ironiskās puses, es savukāŗt varētu tur serverus dzesēt.... kaut kā visiem tikai nopelt un nopelt.
Šajā gadījumā izņēmumu nav. Jums pašiem ir jāizdomā - vai šie priekšmeti piedalās saimnieciskajā darbībā vai nē. Izejot no tā, nodokļi un dokumentu noformējums, izveidosies pats par sevi.
saimnieciskā darbība ir jebkura sistemātiska, patstāvīga darbība
par atlīdzību (KCL 1. p. 3. d.).
ja izmantosiet kā prezentācijai, tad attiecīgi 40 un 60% no PVN summas - ko ledusskapis var prezentēt? ja tie nepiedalās s/d, tad tie ir nesaimnieciskie izdevumi ar visām no tā izrietošajām sekām.
Закрыть
Краткое описание нарушения