Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
salīdzināšanas akti - vajag? К списку тем
Ответы (18)
Sodus jau neliks, bet sastādot GP gan vajag salīdzināšanas aktus. Ja aktus nesaņemsiet - var sanākt tā, ka debitoriem/kreditoriem būs atšķirīgi atlikumi nekā Jums. Bet ar aktiem ir drošāk, ka atlikumi gan viņiem, gan Jums ir vienādi.
Fieffe 30.03.2011 13:54
54 сообщения на сайте
54 сообщения на сайте
если акт выслали ,значит зарегистрировали в исходящих документах.Если обратно неполучен, то есть что показать проверяющим. А ещё я в акте пишу,что ждём ответа 10дней ,если не получаем ,то считаем ,что партнёр согласен с остатком.
Beata1201 30.03.2011 13:55
197 сообщений на сайте
197 сообщений на сайте
GPL
37. pants
(1) Debitoru un kreditoru parādu atlikumi bilancē jāparāda atbilstoši attaisnojuma dokumentiem un ierakstiem grāmatvedības reģistros, un tiem jābūt saskaņotiem ar pašu debitoru un kreditoru uzskaites datiem bilances datumā.
37. pants
(1) Debitoru un kreditoru parādu atlikumi bilancē jāparāda atbilstoši attaisnojuma dokumentiem un ierakstiem grāmatvedības reģistros, un tiem jābūt saskaņotiem ar pašu debitoru un kreditoru uzskaites datiem bilances datumā.
GP sastādīšanai akti ir vajadzīgi, lai pārliecinātos, ka atlikumi ir pareizi. Bet pēc gada izrādas , ka atlikumi ir pavisam citādi. Ja atlikumi ir ļoti lieli - labāk paņemt un pazvanīt un palūgt, lai atsūta tos aktus.
Fieffe 30.03.2011 13:59
54 сообщения на сайте
54 сообщения на сайте
Andaz - mēs laikam viens otru nesaprotam.
Fieffe 30.03.2011 14:02
54 сообщения на сайте
54 сообщения на сайте
Если ответ получен и остатки не сошллись , надо искать где спряталась ошибка.
Beata1201 30.03.2011 14:07
197 сообщений на сайте
197 сообщений на сайте
чтобы не напрягаться по поводу получения подписанного акта сверки от дебиторакредитора всегда пишу про 10 дней,т.е.если ответа нет в течении 10 дней,то значит мои данные верны. Распечатываю себе один экземпляр,на котором стоит дата отправки акта и Фсе...иногда просто нереально получить этот самый акт сверки...
А акты должны быть,так как это инвентаризация долгов на конец года...
А акты должны быть,так как это инвентаризация долгов на конец года...
Andaz - nākamreiz atbildēšu savā dzimtā valodā, ja Jūs tā smejāties par Pazvanīt un PIezvanīt...
Fieffe 31.03.2011 10:50
54 сообщения на сайте
54 сообщения на сайте
Es tikai uzsmaidu - 99% latviešu nepareizi lieto piezvana un pazvana :). Arī es nebiju izņēmums, līdz man regulāri to atgādināja un nu es vienmēr piedomāju, kad saku
Salīdzināšanās akti ir ķēpīga un pretīga lieta un nervu bendēšaana, jo vismaz puse "otrā galā" ir "sama buxgalter".
Pirmkārt, nesūta atpakaļ - vienkārši ignorē. Otrkārt, nesaprot, kas tas ir. Man zvana un jautā - a kas tur jāraksta tajā aktā?
Labākajā gadījumā atsūta tukšu - tikai ar parakstu - ne apstiprinot un arī ne noliedzot attiecīgo summu.
Un vēl runājam par bezdarbu! Visus tos "sama buxgalter" vajadzētu sūtīt ar slotu par simtlatniekiem pastrādāt.
Pirmkārt, nesūta atpakaļ - vienkārši ignorē. Otrkārt, nesaprot, kas tas ir. Man zvana un jautā - a kas tur jāraksta tajā aktā?
Labākajā gadījumā atsūta tukšu - tikai ar parakstu - ne apstiprinot un arī ne noliedzot attiecīgo summu.
Un vēl runājam par bezdarbu! Visus tos "sama buxgalter" vajadzētu sūtīt ar slotu par simtlatniekiem pastrādāt.
Согласна с Айваром.
И именно так и бывает. Кто-то вообще не понимает о чём речь. Кто-то шлёт с подписью и печатью, но забывает указать свои остатки. А кто-то не отвечает вообще. Причём среди этих не отвечающих есть и очень крупные фирмы. Интересно, а как в других странах? У нас есть поставщик из Литвы. Никогда, ни разу ничего не сверял.
И именно так и бывает. Кто-то вообще не понимает о чём речь. Кто-то шлёт с подписью и печатью, но забывает указать свои остатки. А кто-то не отвечает вообще. Причём среди этих не отвечающих есть и очень крупные фирмы. Интересно, а как в других странах? У нас есть поставщик из Литвы. Никогда, ни разу ничего не сверял.
И все-таки они нужны. Причем воовремя. Очень нерпиятно, узнавать про никому неизвестные долги, только что сдав годовой отчет (на который потрачено не мало сил и нервов:-S ). И все только потому, что до тебя не дошел счет по почте.
Ir vienkārši neapzinīgi un nolaidīgi grāmatveži.
Kādreiz, kad pārņēmu vienu uzņēmumu, saņemtie salīdzināšanās akti (abi eks.) bija sasviesti kaktā (nepārspīlēju) par visiem šīs "grāmatvedes" darba gadiem.
Toties bija sakrājusi kaudzi ar "sertifikātiem" - noklausījusies kaut ko 2 stundas, kaut ko 4,5 stundas.
Tādus "grāmatvežus" ar sū**** koku vajadzētu triekt ganos, lai gana cūkas.
Man ir kauns revidenta priekšā, ka nav to aktu, bet es taču pats tos nevaru uzzīmēt, ja nesūta atpakaļ.
Kādreiz, kad pārņēmu vienu uzņēmumu, saņemtie salīdzināšanās akti (abi eks.) bija sasviesti kaktā (nepārspīlēju) par visiem šīs "grāmatvedes" darba gadiem.
Toties bija sakrājusi kaudzi ar "sertifikātiem" - noklausījusies kaut ko 2 stundas, kaut ko 4,5 stundas.
Tādus "grāmatvežus" ar sū**** koku vajadzētu triekt ganos, lai gana cūkas.
Man ir kauns revidenta priekšā, ka nav to aktu, bet es taču pats tos nevaru uzzīmēt, ja nesūta atpakaļ.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть