Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

darba attiecības ar grāmatvedi К списку тем

darba attiecības ar grāmatvedi
Labdien.

Man kā fiziskai personai ir nopirkts dators ar licenzētām programmām un Zalktis. Vai es varu slēgt darba līgumu ar vairākiem uzņēmumiem un stāties pie viņiem darbā par grāmatvedi un darbu veikšanai izmantot savu datoru ar savām programmām?
1011erika
1011erika 05.04.2011 11:34
311 сообщений на сайте

Ответы (5)

paredziet to savā darba līgumā un viss
Puika
Puika 05.04.2011 11:52
385 сообщений на сайте
Nevar VID piesieties, ka vajag labāk uzņēmuma līgumu( kaut gan samakšatie nodokļi finālā nemainās) vai saimniecisko darbību reģistrēt? Grāmatvedis pēc IIN likuma 11.panta1.2.punkta ir profesionālās darbības veicējs, vai viņš var būt darba ņēmējs?

Un savukārt IIN 8.PANTA2.2. daļa nosaka , kad jāmaksā algas nodoklis- zem šī sanāk ka grāmatvedim jābūt kā darba ņēmējam.
1011erika
1011erika 05.04.2011 13:49
311 сообщений на сайте
Nu kā tad nevar būt darba ņēmējs, protams, ka var būt darba ņēmējs.Tieši uzņēmuma līgums nav atbilstošs, jo tad ir garba līgum pazīmes. Vai nu darba līgums vai reģistrējas pats kā saimnieciskās darbības veicējs, bet tad atkal parasti, ja strādā TIKAI vienā firmā tad ir darba līguma pazīmes. Jāsēd tad savā mājā un ar saviem d.rīkiem jāstrādā.
Ilma
Ilma 05.04.2011 15:05
30495 сообщений на сайте
Un profesionālā darba veicējs ir ielikts, lai nevarētu maksāt fiksēto IIN kā saimn.darbības veicējs.
Ilma
Ilma 05.04.2011 15:06
30495 сообщений на сайте
Gadiem tā esmu strādājusi un nekas, VIDs neko nav "piesējies". Varbūt darbā tikai tāpēc vien pieņēma, ka savs dators ar programmām!
Andaz
Andaz 06.04.2011 10:08
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.