Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Darba aizsardzība skolā
Sveiki!
Varbūt kāds varētu man izlīdzēt ar padomu! Es uzsākšu darbu vidusskolā kā darba aizsardzības spec., bet nezinu ar ko sākt.Internetā par citām nozarēm ir tik daudz informācijas, bet kā jābūt un kam jābūt skolās es nevaru atrast.Kādas instruktāžas(ko tur rakstīt), kādi žurnāli u.c. dokumenti? Lūdzu palīdzat, kur varētu ko sameklēt vismaz kā piemēru...Paldies jau iepriekš...;-)
Ответы (6)
Darba aizsardzības speciālista sertifikāts Jums ir?
Nē, vēl mācos...bet darba devējs jau tagad grib man to visu novelt
Kad es mācijos (SIA BUTS), tad jau no pirmajām nodarbībām zinājām kur un ko meklēt... Arī paraugus daudz sadeva.
Tas gan bija pirms gada, var jau būt ka tagad viss ir citādāk, bet man radās šaubas izlasot jūsu jautājumu, pārliecinieties: vai to "mācītāju" izsniegtais apliecinājums arī derēs kādam citam, jeb tikai viņiem pašiem? Citādi gan laiks, gan nauda būs izniekoti.
Darba aizsardzība - tas ir ļoti nopietni, un vēl pietam skolā... bet lai veicas!!!!
Es sāktu ar jau esošās darba aizsardzības sistēmas auditu, sameklētu, kādi normatīvie dokuemeti attiecas uz šo nozari un salīdzinātu, vai prasības atbilst reālajam stāvoklim. Tad sastādītu darba vides iekšējo uzraudzības plānu, kurā noteiktu termiņus nepieciešamo uzdevumu izpildei un atbildīgos, apstiprinātu plānu un uzsāktu darbu saskaņā ar tajā noteikto.
Nedrīkst nemaz sākt kautko rakstīt un formēt kamēr nav saņemta apliecība. Savādāk uz kāda pamata to visu dara?
Nevar neko darīt, kamēr nav uzrakstīts attiecīgs Rīkojums, DL, Amata apraksts u.c. dok. kurus var formēt tikai tad kad zināms sertifikāta Nr.
Kad vienreiz būs cilvēkiem sapratne, ka Darba aizsardzība nav tikai kautkādi papīriņi.... Es domāju tieši Darba devējus. Nez kāpēc vienmēr domā, ka DAS speciālists var apvienot nez cik pienākumus darba vietā - gramatvedis, sekretārs utt.
Vienmēr esmu brīnījusies par grāmatvedēm "visvarēm", "visu māku, visu spēju". Man nekad pat prātā nav ienācis uzdoties par darba aizsardzības speciālistu, kaut 260 stundas mācītos. Ne es ko sajēdzu no elektrībām, ne ugusndrošības
Kad kāds grāmatvedībā "ielien" pēc 160 stundu kursiem - mēs esam sašutušas - "sama buxgalter", bet kad "jāielien" darba aizsardzībā! O! Pirmās! Karogs rokās! Kurš ta' cits, ja ne es-grāmatvede! Un nemaz neizbrīna, ka neko no tā nejēdzam!
Закрыть
Краткое описание нарушения