Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Tematiskā pārbaude un sēkas, kā rīkoties???? К списку тем

Tematiskā pārbaude un sēkas, kā rīkoties????
Labdien!Bija tematiskā pārbaude par darba algam veikalos.Protams aprekināja klāt stundas par kurām jamaksā alga u nodokļi.Īpašnieks uz pārbaudi Skanstes ielā nebija(attaisnojošs iemesls), biju es-ārpakalpojumu grāmatvede.Slēdzienā rakstīts, kā jaaprekinā algas , jaizlabo atskaites.Vaditājs atsakās maksāt(tur ir ap 800 LVL), jo naudas nav un nebūs, turklāt inspektors rekināja stundas pēc kases lentēm,kas neatbilst reālai situācijai veikalos.Jautājums tāds:ja es neizlabošu atskaites, kādas sēkas var būt-audīts ?Ja izlabošu-tas nozimē, ka automatiski ir parāds budžetām, bet nav ar ko maksāt...augs soda procenti.Turklāt vairākām pārdevējam ir maznodrošināto statuss, vispēr nevaram radīt lielus ienākumus.Kamēr nav saņemts lēmums, mēs tak nevaram rakstīt vēstules VID, jo ir tikai pārbaudes akti?Ko ieteiksiet, kam bija pieredze tadā lietā?
Laiza
Laiza 13.04.2011 16:47
197 сообщений на сайте

Ответы (7)

Gaidiet aktus un tad, lai vadītājs domā, ko darīt, jo, ja jau viņš atsakās maksāt, tad, ko jūs no savas kabatas maksāsiet? Piedāvājiet abus pašas izklāstītos variantus un lai domā... tapēc jau viņš ir vadītājs... Vēl tikai nesaprotu, kapēc gan inspektoram nebija taisnība, ja darba laiku pēc kases lentām aprēķinot tas neatbilst reālajam. Ja jau ir pamatojums kapēc neatbilst, tad VID var arī samazināt sarēķināto.
Yansis
Yansis 13.04.2011 16:52
666 сообщений на сайте
Yansis!Akti jau ir, mapitē stāv.Lēmums bus tikai pēc tam, kad VID redzēs, ka atskaites ir izlabotas.Bijarīkojums par pusdienas pārtraukumu 2 stundu garumā, bija samazināts darbā laiks, kaudze vaisādu papiuru bija.Viņam ir ziedu veikali un pārdevējas atnāk atrāk uz darbu, lai sakartot veikalu, un aiziet velāk pēc darba laika beigām.Gadās viniem izsist cēkus par to laiku, to viņš arī skaitijā, ka darba laiku.
Laiza
Laiza 13.04.2011 17:01
197 сообщений на сайте
Tā VIDa darbinieki veikalus pārbauda,ņem kontrollenti un skaita, cik stundas katru dienu strādāts, salīdzina ar darba tabelē uzrādītajām stundām un aprēķināto darba algu. Pusdienas laiku izrēķina ārā, ja tik tiešām nav sisti čeki.Vienai firmai bija pārbaude, sastādīja aktus, bija jālabo atskaites par vairākiem mēnešiem. Summas nebija lielas, samaksājām, aiznesām visas labotās atskaites uz Skanstes ielu. Sodu neuzlika.
Kirsbauma
Kirsbauma 13.04.2011 17:10
1581 сообщение на сайте
Labi, ja ir lidzekļi,ko samaksāt...a ja ienemumi pa 20 lati diena?Turklāt es pati izpētiju tas lentes, tur gadās, ka vispār pa 3-4 stundām nevienā pirkuma nav.Zinu ka viss sists caur kasi godīgi.To laiku tak vinš neizrekināja arā , skatijas darba laika sākumu un beigas.Varjau tagad rakstīt vēstuli, ka nepiekrīt aprēķinātam vai gaidīt lēmumu?Man jau tas atskaites visas izlabotas, es jau varu iesniegt, bet viņš tak nevarēs samaksāt....
Laiza
Laiza 13.04.2011 17:20
197 сообщений на сайте
Un cik tad faktiski tām darbiniecēm maksāja? Vai tad viņas nestrādāja noteikto veikala darba laiku, ja arī nebija pirkumi. Minimālo tad algu vajadzēja maksāt. Liekas darbiniekus grib apčakarētvai maksāta alga aploksnē. Un tas ka maznodrošinātā status nebūt nenozīmē, ak nevar maksāt normālu algu - un lūk vairs nebūs maznodrošinātais, par to taču tikai jāpriecājas. Jātakārto Aivara07 teiciens - nevajag domāt, ka VID ir auni un neko neredz un nesaprot.
Ilma
Ilma 13.04.2011 18:21
30495 сообщений на сайте
Ļoti labi Jus visu saprotat, Ilma...es jums piekrītu.Droši vien sutīšu es tas labotas atskaites, jo audītu par visu gadu negribās gan.Meģināsim paprasīt novirzīt PVN automatiskī neizmantojamo pārmaksu uz tiem paradiem, varbut sanāks.Man jau arī sirds nemierīgs, tik man pietrūktu pavasarī nervus sev bojāt.:-/ Pirma pārbaude vispār par 6 gadu darba stāžu.....
Laiza
Laiza 13.04.2011 18:37
197 сообщений на сайте
Ja sanāk minimālā stundu likme, tad jau VIDs aktu nestāda, Jūsu gadījumā minimums nav maksāts, līdz ar to arī problēmas. Skaita veikala darba laika sākumu un darba laika beigas.
Kirsbauma
Kirsbauma 13.04.2011 19:27
1581 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.