Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

UIN apliekāma ienākuma palielinājums К списку тем

UIN apliekāma ienākuma palielinājums
Надо увеличивать облагаемый доход в ПНП декларации за 2010 год на разницу между фактически потраченных литров топлива и потраченных литров согдасно нормы, если SIA за каждую машину платили соц. налог и ПНН с зарплаты работника?

Путевые листы на каждую машину есть. В путевых листах так же указано - сколько приобретено топлива, показания одрметра в конце и начале, средняя цена топлива без НДС.
Elecbird
Elecbird 14.04.2011 16:08
2639 сообщений на сайте

Ответы (7)

Pēc manām domām UIN nav jāpalielina.
Mior
Mior 14.04.2011 16:32
1115 сообщений на сайте
Я тоже так думаю. Точнее так хотелось бы думать, но в методике "Labuma, kas gūts izmantojot darba devēja vieglo pasažieru automobili personīgajām vajadzībām, aplikšanas ar nodokļiem un grāmatvedības uzskaites kārtība"

5 часть 3 пункт смущает.
Elecbird
Elecbird 14.04.2011 16:54
2639 сообщений на сайте
Сегодня конечно четверг, но я все равно не знаю, что написано в 5 часть 3 пункте. Я поднимать ничего не буду.
Albina
Albina 14.04.2011 18:31
64703 сообщения на сайте
5. Grāmatvedības uzskaites un dokumentu noformēšanas kārtība

2. Grāmatvedības organizācijas dokumentos nosaka:

2.1. iekšējo attaisnojuma dokumentu noformēšanas kārtību, lai tiktu uzskaitīts katra automobiļa faktiski nobrauktais kilometru skaits konkrētā mēnesī. Dokumentējot katra transportlīdzekļa izmantošanu, piemēram, noformējot ceļa zīmes vai maršruta lapas, tajās norāda odometra rādījumu noteiktā atskaites perioda sākumā un beigās, nobraukto kilometru skaitu, braucienu maršrutus, braucienu sākuma un beigu laiku u.c.;

2.2. degvielas iegādi apliecinošo dokumentu uzskaites kārtību, lai tie tiktu identificēti ar konkrētu automobili, kas iegādāto degvielu patērē;

2.3. darba devējam piederošā automobiļa, kuru darbinieks izmantos privātajām vajadzībām, faktiski patērētā degvielas daudzuma un tā vērtības dokumentēšanas kārtību.
Elecbird
Elecbird 15.04.2011 09:18
2639 сообщений на сайте
3. Darba devējs, kurš ir uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājs un budžetā veic iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālo apdrošināšanas obligāto iemaksu maksājumus no darbinieka gūtā labuma, var nepiemērot šā materiāla piektās nodaļas 2.punkta2.1.apakšpunktā noteikto kārtību, bet papildus šā materiāla piektās nodaļas 2.punkta2.2. un 2.3.apakšpunktā noteiktajam, grāmatvedības organizācijas dokumentos nosaka:

3.1. iekšējo attaisnojuma dokumentu un reģistru noformēšanas kārtību, kuros tiks uzskaitīts faktiski nobrauktais kilometru skaits pamatojoties uz automobiļa odometra rādījumiem mēneša sākumā un beigās un, kuros tiks konstatēts degvielas patēriņš saskaņā ar Ministru kabineta noteikumos par uzņēmumu ienākuma nodokli normu piemērošanu noteiktajām degvielas patēriņa normām (1.pielikums).

3.2. kārtību, kādā tiek aprēķināta un grāmatvedības reģistros uzrādīta starpība starp degvielas vērtību, kas aprēķināta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumos par uzņēmumu ienākuma nodokli normu piemērošanu noteikto nosacījumu un mēnesī faktiski patērētās degvielas vērtību (2.pielikums).

3.1 Darba devējs, kurš ir uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājs un budžetā veic iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu maksājumus no darbinieka gūtā labuma, bet darbinieks pilnā apmērā vai daļēji kompensē gūto labumu no automobiļa izmantošanas personīgām vajadzībām, šā materiāla piektās nodaļas 3.punktā noteikto kārtību nepiemēro, bet ievēro šā materiāla piektās nodaļas 2.punktā noteiktās prasības.
Elecbird
Elecbird 15.04.2011 09:19
2639 сообщений на сайте
Позвонила в налоговую, там сказали что не надо. Вот и хорошо;-)

Только не пойму, а в каких случаях надо увеличивать облагаемый доход?!
Elecbird
Elecbird 15.04.2011 10:43
2639 сообщений на сайте
Tajos gadījumos par kuriem rakstīts likumnā par UIN:-D
Ilma
Ilma 15.04.2011 16:08
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.