Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN ES un pakalpojums priv.personai no Vācijas К списку тем

PVN ES un pakalpojums priv.personai no Vācijas
Lūdzu padomu.

Tiek sniegts pakalpojums Vācijas privātpersonai, PVN nemaksātājam, grāmatas salikšana un rediģēšana. Vai šajā gadījumā pakalpojums apliekas ar 0% PVN kā datu apstrādei?

Pamatojums: PVN likuma 4'.panta (12) 3).punkts-

(12) Ja pakalpojumu sniedz Eiropas Savienības teritorijā nereģistrētai personai, kas neveic saimniecisko darbību, pakalpojuma sniegšanas vieta ir tā vieta, kur ir šīs personas mītnes vieta vai tās deklarētā dzīvesvieta, vai pastāvīgās uzturēšanās vieta šādiem pakalpojumiem:

3) juridiskie, grāmatvedības, revīzijas, konsultāciju, tulkošanas, ekspertīžu, inženieru un tirgus izpētes pakalpojumi, kā arī datu apstrāde un informācijas sniegšana;
Dacis
Dacis 20.04.2011 12:59
466 сообщений на сайте

Ответы (8)

PVN 22%
Mior
Mior 20.04.2011 13:02
1115 сообщений на сайте
Bet ja Latvijas SDV, PVN nemaksātājs ar gada apgrozījumu mazāku par 10,000Ls, sniedz pakalpojumus:
1) ES valsts PVN apliekamai personai;
2) ES valsts PVN neapliekamai personai;
3) ES valsts fiziskai personai, kura neveic saimniecisko darbību.

Vai SDV ir jāreģistrējas par PVN maksātāju?
Valdiks
Valdiks 04.03.2012 00:20
32 сообщения на сайте
Labdien!
Pievienotās vērtības nodokļa piemērošana sniegtajiem un saņemtajiem pakalpojumiem noteikta likuma „Par pievienotās vērtības nodokli „ 4.prim1pantā.
Piemērojot PVN jāņem vērā 4.prim1panta ceturtās daļas pakalpojumu sniegšanas vietas noteikšanas pamatprincips:
1. Ja pakalpojumu sniedz personai, kas veic saimniecisko darbību, pakalpojuma sniegšanas vieta ir pakalpojuma saņēmēja:
1.1. saimnieciskās darbības mītnes vieta; 1.2. pastāvīgās iestādes atrašanās vieta, ja pakalpojumu sniedz pakalpojuma saņēmēja pastāvīgajai iestādei, kas neatrodas šīs personas saimnieciskās darbības mītnes vietā; 1.3. deklarētā dzīvesvieta vai pastāvīgās uzturēšanās vieta, ja pakalpojuma saņēmējam nav saimnieciskās darbības mītnes vietas vai pastāvīgās iestādes.
2. Ja pakalpojumu sniedz personai, kas neveic saimniecisko darbību, tad pakalpojuma sniegšanas vieta ir pakalpojuma sniedzēja:
2.1. saimnieciskās darbības mītnes vieta; 2.2. pastāvīgās iestādes atrašanās vieta, ja pakalpojumu sniedz no pakalpojuma sniedzēja pastāvīgās iestādes, kas neatrodas šīs personas saimnieciskās darbības mītnes vietā; 2.3. deklarētā dzīvesvieta vai pastāvīgās uzturēšanās vieta, ja pakalpojuma sniedzējam nav saimnieciskās darbības mītnes vietas vai pastāvīgās iestādes.
Savukārt, likuma 26.pantā noeikts:
Jebkura persona, kas veic saimniecisko darbību un sniedz pakalpojumus, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 4.1 panta ceturto daļu, jebkurai citas dalībvalsts personai, kas veic saimniecisko darbību, vai nodokļa maksāšanas nolūkā identificētai citas dalībvalsts juridiskajai personai, kas neveic saimniecisko darbību, šo pakalpojumu sniegšanai reģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā pirms pakalpojuma sniegšanas(10.daļa).
Jebkura persona, kas veic saimniecisko darbību un saņem pakalpojumus, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 4.1 panta ceturto daļu, no citas dalībvalsts personas vai Eiropas Savienības te
Ilma
Ilma 04.03.2012 10:24
30495 сообщений на сайте
Savukārt, likuma 26.pantā noeikts:
Jebkura persona, kas veic saimniecisko darbību un sniedz pakalpojumus, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 4.1 panta ceturto daļu, jebkurai citas dalībvalsts personai, kas veic saimniecisko darbību, vai nodokļa maksāšanas nolūkā identificētai citas dalībvalsts juridiskajai personai, kas neveic saimniecisko darbību, šo pakalpojumu sniegšanai reģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā pirms pakalpojuma sniegšanas(10.daļa).
Jebkura persona, kas veic saimniecisko darbību un saņem pakalpojumus, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 4.1 panta ceturto daļu, no citas dalībvalsts personas vai Eiropas Savienības teritorijā nereģistrētas personas, kas neveic saimniecisko darbību iekšzemē, šo pakalpojumu saņemšanai reģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā pirms pakalpojuma saņemšanas(11.daļa).
Tātad, likums nosaka, ka veicot šādus darījumus, obligāti jāreģistrējas VID ar PVN apliekamo personu reģistrā. Valsts ieņēmuma dienests izvērtēs likuma normu neievērošanu.
Ilma
Ilma 04.03.2012 10:28
30495 сообщений на сайте
А подскажите пожалуйста, если наша СИА- ПВН плательщик стала оказывать мелкие строительные услуги частным лицам и фирмам в стране ЕС,
надо ли там регистрироваться , в этой стране или мы можем отсюда из Латвии выписывать счета ?
452
452 10.05.2012 17:05
164 сообщения на сайте
Счета можно выписывать откуда угодно, но код ПВНплательщика должен быть той страны, в которой эта строительная услуга оказывается
Tt7
Tt7 10.05.2012 17:24
37863 сообщения на сайте
Значит прежде чем начинать оказывать строит.услуги ( и плательщикам ПВН в этой стране и неплательщикам ) нам надо зарегистрироваться в их ВИДе плательщиком ПВН ?
452
452 10.05.2012 17:55
164 сообщения на сайте
Tas jāskaidro katrā konkrētā valstī, jo PVN likumdošana atšķiras. Mums Vācijā nebija jāreģistrējas, bet to mēs noskaidrojām Vācijā.
Inz
Inz 10.05.2012 18:47
661 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.