Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

IIN no kokmateriāliem (no privātpersonas) К списку тем

IIN no kokmateriāliem (no privātpersonas)
Labdien, kolēģi!

Vai kāds var padalīties pieredzē šādā situācijā:

SIA, PVN maksātājs, grib nopirkt no privātpersonas malku/šķeldu, kas ir iegūta no krūmiem, kas ir izcirsti piemājas saimniecībā vai arī no kāda izcirsta ābeļu dārza. Uz šādu koku izciršanu ciršanas apliecinājums netiek izsniegts. Līdz ar to rodas jautājums, kā pareizi noformēt šo darījumu? Vai pareizi saprotu, ka jāformē tāds pats apaļkoku iepirkuma akts, kā ar iebkuriem citiem kokmateriāliem? Un ko tādā gadījumā norādīt pie pamatojuma dokumentiem, ciršanas apliecinājuma taču nav?

Un otrs jautājums ir par IIN, vai šādiem kokiem arī piemēro 10% likmi, ievērojot ar kokmateriālu sagatavošanu un atsavināšanu saistītās izmaksas 50 procentu apmērā no kokmateriālu atsavināšanas ieņēmumiem (IIN likuma 11. panta 3. daļas 14'1 punkts)?

Parasti privātpersonām formējam aktu un norādam visus izedvumus un aprēķināto ieturamo IIN, bet ar šādu gadījumu (bez CAV) saskaros pirmo reizi, tāpēc šaubos
_natalija_
_natalija_ 26.04.2011 12:26
18 сообщений на сайте

Ответы (2)

Ja kādam ir interesanti, tad rakstu, ko man atbildēja VID konsultāciju nodaļa: šim darījumam noformē iepirkuma aktu par fiz. personas personīgās mantas pārdošanu (IIN likuma 9. panta 19.2 punktu - personīgā īpašuma atsavināšana), jo malka vai šķelda, kas iegūta no piemājas saimniecības bez CAV netiek uzskatīta par apaļkokiem, līdz ar to šis darījums ar IIN netiek aplikts. Ienākuma kods ir 3005 un paziņojums jānodod par visu pārskata gadu. Par īpašuma tiesībām ir jānoformē Izziņa saskaņā ar MK 899. noteikumiem.
_natalija_
_natalija_ 26.04.2011 14:22
18 сообщений на сайте
Piekrītu VID viedoklim.
Ilma
Ilma 26.04.2011 21:22
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.