Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatvedis pats sev saimnieks - jūsu pieredze К списку тем
Grāmatvedis pats sev saimnieks - jūsu pieredze
Labdien!
Es vēlētos noreģistrēties kā pašnodarbinātais un pati sākt kārtot saviem klientiem grāmatvedību mājās. Tādēļ vēlētos uzzināt kāda ir jūsu, kas jau ar šāda veida lietām nodarbojas, pieredze.
Vai iegūt jaunus klientus ir viegli?
Ar kādu grāmatvedības programmu jūs strādājat?
Un kādu samaksu prasāt no salīdzinoši maza klienta, piemēram, pašnodarbinātā?
Paldies par jūsu atsaucību!
Ответы (23)
Dzīve brīnišķīga.Strādā kad gribi, bet jāstrādā daudz.Iesakureģistrēties uzreiz kā MUN makšatājam, jo nez vai pirmajā laikā saņemsiet vairāk kā 500 Ls, bet nodokļos ietaupījums ir nesalīdzināms.Klienti nāk ar laiku. Iekliekot
ss.lvvar gadīties klienti, jau esošo klientu paziņas, darugu paziņas utt.Beigās salasās daudz, ka var pieņemt palīgu.Pāšnodarbinātajiem - tie ir dažādi, cietiem taisu par 20 Ls.Jāskatās pēc patērētā laika. Strādāju ar Zalkti, tas ir lēts.Mani pilnīgi apmierina.
Согласен по поводу MUN, хотя тоже могут быть варианты. Но не согласен по поводу 20 лат. Если у Вас нет клиентуры, которая Вас может рекомендовать, и нет другого источника семейного дохода, можно работать и за 20 лат. Но надо иметь в виду также то, что договаривающаяся с Вами сторона будет задавать себе вопрос: "а что я получу за 20 лат". У меня есть знакомые бизнесмены, которые на этом обожглись и впредь работают только с теми, кто, в добавок, страхует свои ошибки в страховых фирмах.
Кроме того, не стоит сбивать цены на рынке бухгалтерских услуг. Подумайте о своих коллегах!
Labāk zīle rokā nekā mednis kokā. Cik lasu grāmatvedības firmas sludinās - apkalpojam pirmo mēnesi par brīvu:-D Un ja iepetikšos par 20 Ls, tad varēs prasīt arī vairāk.
Strādāju vairākos uzņēmumos. Skaitos darba ņēmēja, bet šogad reģistrējos kā pašnodarbinātā, lai apkalpotu MUN. Ar mazām naudiņām man bēdīga pieredze- noteikt zemu maksu ir viegli, bet pēc tam palielināt ne tik viegli. Man ir bijis pat tā, ka klients uzliek karšu terminālu, atver jaunu bankas kontu, bet, kad es saku, ka tas maksās vairāk, apvainojas.
Laba prakse ir noteikt izcenojumu par grāmatojumu nevis noteiktu cenu, tad neviens nevar apvainoties;-) Un vienmēr pastāv iespēja pateikt, lai meklē lētāku, bet ja neatrod tad lai nāk atpakaļ:-D
Вот из-за таких "дешевок" нам и не хотят платить столько, сколько это действительно стоит.
Дэмпинг
Es arī esmu dusmīgs, ja par visu mēnesi prasa tikai 20 Ls.
Par zināšanām vien ir jāmaksā.
Par zināšanām vien ir jāmaksā.....
Plus vēl parēķināt datortehnikas ar programmām amortizāciju un to atjaunošanas un jaunāku versiju iegādes izmaksas, savas telpas, elektrība, internets u.t.t.
Plus vēl nepārtrauktu vajādzību turpināt mācīties un apgūt visādus jauninājumus, gan tehniskus, gan likumdošanā, gan ............
Piekrītu teiktajam, ar besī arā-grāmatveži par 20-30 Ls mēnesī::-S
Не надо быть такими категоричными!
Разными могут быть условия. Поэтому я и спросил про "другие источники семейного дохода". Рынок бухгалтерских услуг, как и любой другой, определяется ... У меня есть знакомая бухгалтер, которую бросил муж после того, как ребёнок стал инвалидом. Уехать на клубнику в Ирландию, а также открывающийся рынок Германии и Австрии, она не может. Она согласна работать за 15 лат.
А вот профсоюза бухгалтеров, который бы на уровне законодательства, колдоговоров и т.п. противодействовал таким зарплатам, нет. И, судя по "категоричности" представителей нашего бухсообщества, вряд ли будет...
Могу только повторить:
Meek
Вот из-за таких "дешевок" нам и не хотят платить столько, сколько это действительно стоит.
Дэмпинг
И не думайте, что нам живется легче....
А какой демпинг,если самозанятый,например,сдает в аренду одно помещение.По затратам на обработку этой сделки-нормально.
ага, и притом землю, а арендную плату получает раз в полгода
НИН раз в год
и сколько брать?
Piekrītu Aivaram007 un Pikapu, kas par stulbumu strādāt par 20 latiem? Lai tie uzņēmnēji paši sēž ar papīriem par tādu samaksu.:-@
Mīļie cilvēki, nu neceļas man roka no pašnodarbinātā, kuram ienākumi nav bijuši nekādi ņemt vairāk par 20 Ls. Esmu laikam mīkstsirdīgaLOL
un papīri labi ja 5 par gadu.
Nu ja par visu gadu 5-10 papīri, to vēl var saprast.
Слушайте, работа разная бывает, у меня есть самозанятый, с которого я беру 30 лат за год, это 2,50 за месяц получается.
НО он журнал заполняет сам, отчет по квитанциям и социальному делает сам, не НДС плательщик. Всё что мне нужно, это проверить журнал (максимум 1 час) и составить декларацию (максимум 30 минут). И что мне за это 50 лат в месяц брать?
Закрыть
Краткое описание нарушения