Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
Экспорт или поставка товара в ЕС? К списку тем
Jelizaveta13 18.05.2011 10:26
52 сообщения на сайте
52 сообщения на сайте
Ответы (46)
Я тоже так думала, но ВИД считает по другому:
Atbilstoši likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” (turpmāk-likums) 1.panta29.punktam, preču eksports ir preču izvešana no iekšzemes uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām.
Jūsu gadījumā preces no iekšzemes tiek transportētas uz citu ES dalībvalsti, kas atbilst preču piegādei ES teritorijā.
Likuma 4.pantatrešās daļas pirmais punkts nosaka, ja preces tiek nosūtītas vai transportētas, preču piegādes vieta ir tā vieta kur atrodas preces, kad tiek uzsākta preču nosūtīšana vai transportēšana.
Savukārt likuma 7.pantapirmajā pantā ir noteikts, ka nodokļa 0 procentu likme tiek piemērota preču eksportam. Tā kā preču piegādes vieta ir Latvija un Jūsu rīcībā nav eksportu apliecinošu dokumentu, piemērojama nodokļa 22 procentu likme.
Atbilstoši likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” (turpmāk-likums) 1.panta29.punktam, preču eksports ir preču izvešana no iekšzemes uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām.
Jūsu gadījumā preces no iekšzemes tiek transportētas uz citu ES dalībvalsti, kas atbilst preču piegādei ES teritorijā.
Likuma 4.pantatrešās daļas pirmais punkts nosaka, ja preces tiek nosūtītas vai transportētas, preču piegādes vieta ir tā vieta kur atrodas preces, kad tiek uzsākta preču nosūtīšana vai transportēšana.
Savukārt likuma 7.pantapirmajā pantā ir noteikts, ka nodokļa 0 procentu likme tiek piemērota preču eksportam. Tā kā preču piegādes vieta ir Latvija un Jūsu rīcībā nav eksportu apliecinošu dokumentu, piemērojama nodokļa 22 procentu likme.
Jelizaveta13 18.05.2011 10:47
52 сообщения на сайте
52 сообщения на сайте
Ja apliekamā persona, kas piegādājusi preces
vai sniegusi šos pakalpojumus, nevar uzrādīt eksportu apliecinošus dokumentus vai dokumentus,
kuri apliecina nodokļa 0% likmes piemērošanu,
tā maksā nodokli par piegādātajām precēm vai
sniegtajiem pakalpojumiem, atbilstoši likuma
„Par pievienotās vērtības nodokli” 5.pantapirmajā vai trešajā daļā noteiktajai likmei.
vai sniegusi šos pakalpojumus, nevar uzrādīt eksportu apliecinošus dokumentus vai dokumentus,
kuri apliecina nodokļa 0% likmes piemērošanu,
tā maksā nodokli par piegādātajām precēm vai
sniegtajiem pakalpojumiem, atbilstoši likuma
„Par pievienotās vērtības nodokli” 5.pantapirmajā vai trešajā daļā noteiktajai likmei.
Здесь есть одна тонкость. У Вас в данном случае правильнее было иметь 2 СMR. 1-я до Швеции в ней Вы отправитель и получатель. 2-я из Швеции до Норвегии Вы отправитель - Норвегия получатель.
Būtiski ir uzsvērt, ka pievienotās vērtības
nodokļa 0% likmi ir tiesīgs piemērot tikai pirmais
eksportētājs.
nodokļa 0% likmi ir tiesīgs piemērot tikai pirmais
eksportētājs.
Atkarībā no situācijas, eksports, pievienotās vērtības nodokļa izpratnē, var pārklāties ar eksportu,
muitas lietu izpratnē, bet atsevišķos gadījumos
darboties pēc pilnīgi atšķirīgiem principiem.
muitas lietu izpratnē, bet atsevišķos gadījumos
darboties pēc pilnīgi atšķirīgiem principiem.
Gadījumā, ja rodas strīds par to, vai ir izpildītas likuma „Par pievienotās
vērtības nodokli” prasības un preces tikušas nosūtītas uz citu dalībvalsti,
ir jārēķinās ar iespēju, ka jālūdz administratīvajai tiesai pieprasīt papildu
informāciju par to, vai par precēm pievienotās vērtības nodoklis ir samaksāts, no attiecīgā dalībvalsts uzņēmuma vai nodokļu administrācijas.
vērtības nodokli” prasības un preces tikušas nosūtītas uz citu dalībvalsti,
ir jārēķinās ar iespēju, ka jālūdz administratīvajai tiesai pieprasīt papildu
informāciju par to, vai par precēm pievienotās vērtības nodoklis ir samaksāts, no attiecīgā dalībvalsts uzņēmuma vai nodokļu administrācijas.
В СМР мы указаны как отправители, а норвеги - получатели. СМР поднисана со всех сторон.
Jelizaveta13 20.05.2011 12:47
52 сообщения на сайте
52 сообщения на сайте
Тьфу! Все правильно! Думаю, у вас все верно.Таможенную декларацию вы можете оформлять где хотите. Вывоз из Латвии подтверждает ЦМР, есть таможенная декларация.
Только Вид так не считает:
Labdien!
Atkārtoti paskaidrojam, ka darījums nav uzrādāms kā eksporta darījums, jo preču izvešana no Latvijas veikta uz ES dalībvalsti, ka likuma „Par PVN” izpratnē ir preču piegāde ES teritorijā.
Ja eksporta procedūra būtu uzsākta Latvijā, noformējot muitas deklarāciju Latvijā un noslēdzot to citā ES dalībvalstī, tad darījumam varētu piemērot 0 % likmi kā eksporta darījumam.
Šajā situācijā preču saņēmējs ir jūsu uzņēmums, jānorada savs PVN numurs.
Labdien!
Atkārtoti paskaidrojam, ka darījums nav uzrādāms kā eksporta darījums, jo preču izvešana no Latvijas veikta uz ES dalībvalsti, ka likuma „Par PVN” izpratnē ir preču piegāde ES teritorijā.
Ja eksporta procedūra būtu uzsākta Latvijā, noformējot muitas deklarāciju Latvijā un noslēdzot to citā ES dalībvalstī, tad darījumam varētu piemērot 0 % likmi kā eksporta darījumam.
Šajā situācijā preču saņēmējs ir jūsu uzņēmums, jānorada savs PVN numurs.
Jelizaveta13 20.05.2011 13:10
52 сообщения на сайте
52 сообщения на сайте
....Jūsu gadījumā preces no iekšzemes tiek transportētas uz citu ES dalībvalsti, kas atbilst preču piegādei ES teritorijā.
Считаю, что в вашем случае товары транспортировались именно в Норвегию, а не в другую страну ЕС, поскольку ЦМР выписана не до Швеции, а до Норвегии.Да, по дороге оказалась Швеция, но это могла быть любая другая страна ЕС, например,Дания.Чем мотивирует налоговая заявление о том, что груз транспортировался в другую страну ЕС?
Считаю, что в вашем случае товары транспортировались именно в Норвегию, а не в другую страну ЕС, поскольку ЦМР выписана не до Швеции, а до Норвегии.Да, по дороге оказалась Швеция, но это могла быть любая другая страна ЕС, например,Дания.Чем мотивирует налоговая заявление о том, что груз транспортировался в другую страну ЕС?
Четыре раза свой номер и ПВН начислить. Где в законе написано, что декларация должна быть Латвийская?
Я у них спрашиваю тоже самое - где написано, сто декларация должна быть Латвийская? В ответ получила (см. выше). Они не возвращают ПВН пока я не уберу эти сделки из эспорта. Вот и не понимаю, что делать.
Jelizaveta13 20.05.2011 13:21
52 сообщения на сайте
52 сообщения на сайте
Вариантов несколько - или 22%, или со своим номером (????), вообще никуда или услуги с 0% (???). Вот, что мы добилилсь от ВИДа в резельтате недельных переговоров.
Jelizaveta13 20.05.2011 15:05
52 сообщения на сайте
52 сообщения на сайте
1.22% - самый простой и самый дорогостоящий для вас вариант.
2.Себе в страну ЕС, ну, глупо как-то.По логике те же 22%, ведь у вас нет шведской ПВН регистрации.
3.Вообще никуда - так не бывает, потому, что сейчас есть 48.2 в декларации.
4.Услуги с 0%. А это услуги?
2.Себе в страну ЕС, ну, глупо как-то.По логике те же 22%, ведь у вас нет шведской ПВН регистрации.
3.Вообще никуда - так не бывает, потому, что сейчас есть 48.2 в декларации.
4.Услуги с 0%. А это услуги?
Ответ есть письменный, только подпись ВИД консультанты - она отказывается свою фамилию указывать..
Jelizaveta13 20.05.2011 15:53
52 сообщения на сайте
52 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть