Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
revidenta atzinums ar piezīmi. К списку тем
Udens123 24.05.2011 13:38
17 сообщений на сайте
17 сообщений на сайте
Ответы (16)
Никаких. Если только кто-то из особо дотошных пользователей отчетности испортит о вас свое впечатление.
Sudrabas kundze valsts iestādēs gadiem raksta nav caurskatāmi atspoguļoti darījumi, nauda nelielderīgi izmantota, nav attaisnojuma dokumenti orģinālu un tā.t.
Linete
ziņojumu: 1136 24.05.2011 13:46
liela bēda, tie zvērinātie revidenti tāda formalitāte vien ir
Tad nevarjag tādus revidentus ņemt! Man ir tāda revidente, kas visus līgumus, visus, čekiņus, visus orderus izskata un savas pretenzijas saraksta! Ir jāsaprot, ka viss, ko revidents ieraksta pie piezīmēm, turpmāk var radīt sekas.
ziņojumu: 1136 24.05.2011 13:46
liela bēda, tie zvērinātie revidenti tāda formalitāte vien ir
Tad nevarjag tādus revidentus ņemt! Man ir tāda revidente, kas visus līgumus, visus, čekiņus, visus orderus izskata un savas pretenzijas saraksta! Ir jāsaprot, ka viss, ko revidents ieraksta pie piezīmēm, turpmāk var radīt sekas.
Andaz revidentu daudzos uzņēmumos izvēlas direktors pats, esmu saskarusies personīgi ar kārtīgiem, piekasīgiem un arī ar nekompetentiem, grāmatvedim mūsu laikos maza teikšana.
būsi atlaista no darba un paņems citu grāmatvedi, atbilde ir grāmatveža darbs salikt visu pareizi, nevis kaut ko domāt un skaļi runāt par revidenta izvēli tāda reālā dzīve tagad
Nu slikts Jums tas priekšnieks, Linete. Grāmatvedim jābūt direktora padomdevējam.:-D Vai direktoram ir citi padomdevēji vai arī pats ir studējis grāmatvedību.
Piekrītu arī Linetei.
Uzņēmuma īpašnieks izvēlas un uzņēmuma vadība noslēdz līgumu ar revidentu.
Ideālā gadījumā - jā, var jautāt grāmatveža padomu. Bet - vai tas padoms vienmēr būs adekvāts, atkarīgs arī no grāmatveža kvlalifikācijas un no personīgajām ambīcijām. Jo - nav taču noslēpums, cik daudz ir "sama buhgalter".
Un nav noslēpums arī tas, cik nekvalitatīvi savu darbu veic revidenti. Man personīgi savulaik nācās iesniegt sūdzību Zvērināto revidentu asociācijā par kādu plaši pazīstamu un no ārzemēm Latvijā ienākušu auditorfirmu. Jo tas, ko viņi izdarīja par lielu naudu, bija parodija nevis gada pārskata audits. Tas nozīmē, ka nosaukums vien neko neizsaka. Visu izsaka cilvēciskais faktors.
Kā vienu no kvalificētākajiem revidentiem joprojām varu minēt Veltu Dziļumas kundzi un viņas palīgus. Lai arī reizēm šķiet, ka viņi pārāk "piekasās", tomēr, kā raksta Anda, tam ir liela audzinoša nozīme turpmākajā darbā. Un tiek gūta pārliecība par to, kā patiešām ir vispareizāk.
Uzņēmuma īpašnieks izvēlas un uzņēmuma vadība noslēdz līgumu ar revidentu.
Ideālā gadījumā - jā, var jautāt grāmatveža padomu. Bet - vai tas padoms vienmēr būs adekvāts, atkarīgs arī no grāmatveža kvlalifikācijas un no personīgajām ambīcijām. Jo - nav taču noslēpums, cik daudz ir "sama buhgalter".
Un nav noslēpums arī tas, cik nekvalitatīvi savu darbu veic revidenti. Man personīgi savulaik nācās iesniegt sūdzību Zvērināto revidentu asociācijā par kādu plaši pazīstamu un no ārzemēm Latvijā ienākušu auditorfirmu. Jo tas, ko viņi izdarīja par lielu naudu, bija parodija nevis gada pārskata audits. Tas nozīmē, ka nosaukums vien neko neizsaka. Visu izsaka cilvēciskais faktors.
Kā vienu no kvalificētākajiem revidentiem joprojām varu minēt Veltu Dziļumas kundzi un viņas palīgus. Lai arī reizēm šķiet, ka viņi pārāk "piekasās", tomēr, kā raksta Anda, tam ir liela audzinoša nozīme turpmākajā darbā. Un tiek gūta pārliecība par to, kā patiešām ir vispareizāk.
Protams, ka grāmatvedis var būt subjektīvs, tāpat kā direktors.Tāpēc jau saka divas galvas gudrākas kā viena. Linetes gadījumā gan izlikās, ka direktors uzskata sevi par Dievu.Neciešu tādus vadītājus.
ka direktors uzskata sevi par Dievu - такое сплошь и рядом, полностью согласна с Linete, можно и без работы остаться, если будешь много умничать
Ilma tieši tā vienā auto dīleru uzņēmumā kā es teicu otrs rindā aiz Dieva gudrākais un grāmatveži viņam visu laiku mainās, kurš tādu stresu var izturēt es laikam vissilgāk 6. gadus
Attiecībā uz revidentiem ir tā, ka ļoti reti darbu veic paši revidenti, bet gan viņu palīgi, līdz ar to revīzijas kvalitāte lielā mērā atkarīga no palīga kvalifikācijas un kompetences.
Var gadīties tā, ka revidents pats ir ļoti zinošs, bet neprot organizēt palīgu darbu un cik tad viens pats cilvēks var visā iedziļināties? Lielajās auditorfirmās vismaz ir metodikas un speciālas datorprogrammas, bet arī tas nav nekāds kvalitātes garants, jo var gadīties, ka ir tik daudz vienlaicīgu pasūtījumu, ka reālo darbu "uz vietām" veic studenti un pilnīgi iesācēji.
Var gadīties tā, ka revidents pats ir ļoti zinošs, bet neprot organizēt palīgu darbu un cik tad viens pats cilvēks var visā iedziļināties? Lielajās auditorfirmās vismaz ir metodikas un speciālas datorprogrammas, bet arī tas nav nekāds kvalitātes garants, jo var gadīties, ka ir tik daudz vienlaicīgu pasūtījumu, ka reālo darbu "uz vietām" veic studenti un pilnīgi iesācēji.
Revidenti ir dažādi.
Man ir bijusi darīšana ar revidentiem, kas atbrauc uz pāris stundām, apskatās GP matemātiku un iedod atzinumu.
Un ir bijuši tādi revidenti, kas pusgada garunā "tiranizēja" mani ar pārbaudēm - un pārbaudīja visu, ko vien var pārbaudīt - tai skāitā izlasīja līgumus un pat norādīja uz pāris gramatiskām kļūdām, kas var negatīvi ietekmēt, ja notiek tiesvedība.
Cena abiem revidentiem bija vienāda!
Un mani neatlaida tāpēc, ka es savam vadītājam pastāstīju par atšķirībām pārbaudē. Vadītājs dikti izbrīnījās, bet revidentu nomainījām. Un jaunais revidents par to pašu samaksu mūs arī konsultēja.
Viss ir atkarīgs no tā - kā vadībai paskaidro un tā jau ir grāmatveža kompetence.
Vadībai ir jāpaskaidro, ka labs revidents dod lielāku garantu, ka viss uzskaitē patiešām būs pareizi. Un, ja ir riskanti darījusi, labs revidents nokonsultēs, ka pareizāk tikt galā arī tādā situācijā.
Man ir bijusi darīšana ar revidentiem, kas atbrauc uz pāris stundām, apskatās GP matemātiku un iedod atzinumu.
Un ir bijuši tādi revidenti, kas pusgada garunā "tiranizēja" mani ar pārbaudēm - un pārbaudīja visu, ko vien var pārbaudīt - tai skāitā izlasīja līgumus un pat norādīja uz pāris gramatiskām kļūdām, kas var negatīvi ietekmēt, ja notiek tiesvedība.
Cena abiem revidentiem bija vienāda!
Un mani neatlaida tāpēc, ka es savam vadītājam pastāstīju par atšķirībām pārbaudē. Vadītājs dikti izbrīnījās, bet revidentu nomainījām. Un jaunais revidents par to pašu samaksu mūs arī konsultēja.
Viss ir atkarīgs no tā - kā vadībai paskaidro un tā jau ir grāmatveža kompetence.
Vadībai ir jāpaskaidro, ka labs revidents dod lielāku garantu, ka viss uzskaitē patiešām būs pareizi. Un, ja ir riskanti darījusi, labs revidents nokonsultēs, ka pareizāk tikt galā arī tādā situācijā.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть