Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Nomas maksa a. masini К списку тем

Nomas maksa a. masini
Директор хочет заключить договор на аренду машины у жены, Она не работает на фирме, Надо в этом случае сдавать отчет СГД и как учитывать расходы (страховку,зап,части)
Fifanika
Fifanika 25.05.2011 14:10
139 сообщений на сайте

Ответы (6)

protams būs jāsniedz Paziņojums par izmaksātajā fiziskajām personām summām (ja noteiks nomas maksu un maksās). Līgums jāreģistrē CSDD,jānorāda firma kā turētājs un jāmaksā transportlīdzekļa nodoklis un tad visus ar to saistītos izdevumus varēs iekļaut uzņēmuma izmaksās, kā arī attiecīgi atskaitīt priekšnodokli 80% apmērā, ja firma ir PVn maksātājs un izdevumu dokumenti noformēti uz firmas rekvizītiem.
Cleo
Cleo 25.05.2011 14:13
19234 сообщения на сайте
А регистрировать обязательно надо, Директор продал машину жене желая при этом не платить налог, а сейчас получается что опять вернется к тому что было,
Fifanika
Fifanika 25.05.2011 14:27
139 сообщений на сайте
Jā tā arī ir.8-)
Ilma
Ilma 25.05.2011 14:36
30495 сообщений на сайте
Saskaņā ar 20.12.2010 Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likuma 11.pantu ar transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli apliekamas arī patapinātās un nomātās vieglās automašīnas. Turklāt uzņēmumam jāved patapinājuma vai nomas līgums un jāreģistrē CSDD savs SIA, kas izmanto automašīnu kā turētājs. Kad ir reģistrēts, tad rodas pienākums maksāt transportlīdzekļa nodokli un tiesības iekļaut izmaksās degvielu un rezerves daļas.

Ja netiek reģistrēta automašīna turētājam SIA, tad saskaņā ar Uzņēmuma ienākuma nodokļa 5.pantu“ Pie izdevumiem, kas nav tieši saistīti ar saimniecisko darbību, nepieskaita transportlīdzekļa (izņemot reprezentatīvo vieglo automobili) ekspluatācijas izdevumus mēnešos, kuros par transportlīdzekli tiek maksāts uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis, neatkarīgi no tā, vai attiecīgais transportlīdzeklis ir izmantots tikai saimnieciskajā darbībā. Mēnešos, kuros par transportlīdzekli tiek maksāts uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis, šā transportlīdzekļa degvielas iegādes izdevumus iekļauj saimnieciskās darbības izdevumos, pamatojoties uz faktiski nobraukto kilometru skaitu katrā mēnesī saskaņā ar nodokļa maksātāja noteikto degvielas patēriņa normu uz 100 kilometriem, kas nepārsniedz izgatavotājrūpnīcas norādīto pilsētas cikla degvielas patēriņa normu vairāk kā par 20 procentiem.”
Cleo
Cleo 25.05.2011 15:46
19234 сообщения на сайте
Un vēl - sievai jāreģistrējas VIDā kā saimnieciskās darbības veicējai.
Andaz
Andaz 25.05.2011 17:04
27892 сообщения на сайте
nu tas gan nav obligāti.

12. Ja maksātājam nerodas saimnieciskās darbības izdevumi vai tie ir nebūtiski, maksātājs, gūstot ienākumu no īpašuma (iznomājot vai izīrējot nekustamo īpašumu (arī pārdodot īres tiesības), nododot lietu tālāk apakšnomniekam vai apakšīrniekam, iznomājot kustamo mantu vai gūstot samaksu par dabas resursu izmantošanu vai izmantošanas aprobežojumiem, vai gūstot ienākumu no kustamas lietas atsavināšanas, kas atbilst tikai šā panta 1.3 daļas 2.punktam), var nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējs. Šajā gadījumā maksātājs nav tiesīgs piemērot saimnieciskās darbības izdevumus un tajos iekļaut ar īpašuma uzturēšanu un pārvaldīšanu saistītos izdevumus, izņemot nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus par attiecīgo nekustamo īpašumu. Maksātājs veic saimnieciskās darbības ieņēmumu uzskaiti. Saimnieciskās darbības ieņēmumus maksātājs hronoloģiskā secībā uzskaita ieņēmumu uzskaites reģistrā, kurā norāda ieraksta kārtas numuru, datumu, attaisnojuma dokumenta numuru un datumu, darījuma dalībnieku (fiziskās personas vārdu un uzvārdu, juridiskās personas nosaukumu), darījuma aprakstu, darījuma summu un citu nepieciešamo informāciju.

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/2011/iedzivotaju%20ienakuma%20nodoklis%202011.doc
Cleo
Cleo 26.05.2011 08:56
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.